FMP – Mega Soccerbet: Analiza utakmice

Lefty
25 prosinca, 2020
364 Views
košarka tipovi

Poslije teškog poraza od Crvene zvezde u ABA ligi, FMP je smijenio dugogodišnjeg trenera Vladimira Jovanovića koji je po mišljenju javnosti radio odličan posao, pa je otkaz predstavljao svojevrsno iznenađenje. Na njegovu poziciju je postavljen još jedan vojnik kluba, Bojan Đerić koji je u ranijim godinama obavljao razne funkcije u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Ni to nije „Pantere“ naročito podiglo pošto su i sa novim strategom izgubili od Zadra i Mornara. Od deset odigranih utakmica u regionalnom takmičenju, klub iz Železnika je zabilježio samo dvije pobjede i nalaze se u zaista teškoj situaciji trenutno. Tokom ljeta je klub napustila nekolicina bitnih igrača poput Alekse Radanova, Alekse Uskokovića, Duopa Rita, Marka Jeremića i Stefana Pota, pa je djelomično razumljivo zašto su i rezultati slabiji. Ipak, tu je i dalje dosta talentovanih košarkaša poput Stefana Lazarevića, Ognjena Čarapića, Nemanje Nenadića i Stefana Đorđevića, pa nema sumnje da kvalitet za bolji status na tabeli postoji.

Kada je u pitanju Mega, oni su jedno od najugodnijih iznenađenja regionalnog takmičenja do sada. Izabranici Vlada Jovanovića su izgubili samo tri puta u 11 kola, a senzaciju su napravili u prošlom kolu kada su do nogu potukli neporaženu Budućnost. Tandem pod košem Filip Petrušev-Marko Simonović igra odlično i oni su glavni pokretač svega dobrog što se dešava ekipi u rozim dresovima. Strani talenti poput Scoochiea Smitha i Malcolma Cazalona su se odlično uklopili i Mega je jedan od pretedenata na poziciju koja vodi u polufinale ABA lige. Ipak, nisu sve pobjede ostvareno glatko, pa je tako protiv sada već bivšeg člana takmičenja Primorske, trijumf ostvaren tek nakon produžetka, a nije bilo jednostavno ni protiv Zadra i Krke. Razumljivo je da mlada ekipa oscilira, ali kada su na svom maksimumu, izabranici trenera Jovanovića mogu svima da pomute planove.

Očekivani sastavi

Tokom sedmice, FMP se rastao sa Okbenom Ulubayem, pa on neće biti u sastavu ovog tima, dok su svi ostali igrači na raspolaganju obojici trenera pred okršaj dva beogradska tima u ABA ligi.

Raniji rezultati i trendovi

Već je pomenuto da FMP ima skor 2-8, dok je Mega na 8-3. FMP je oba trijumfa ostvario u Železniku i to protiv Primorske i Borca, dok je Mega u gostima do sada izgubila od Mornara i Partizana. U ABA ligi su međusobno ovi timovi igrali čak osam puta, a rezultat je 4-4. Zanimljivo, nikada nije pobijedila gostujuća ekipa.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je FMP +8 (pobjeda FMP-a ili poraz manji od osam poena razlike, a ako bude tačno osam razlike za Megu, ulog se vraća). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Za očekivati je jedan neizvjestan duel gdje FMP sigurno želi da pobijedi i tako se vrati na dobar put. Očekivalo je rukovodstvo kluba da će promjena trenera dati rezultat, međutim Đerić je izgubio u oba navrata i sada je i on možda pod blagim pritiskom jer Panterima su bodovi neophodni, a iz kola u kolo, njihov status je sve slabiji. Mega je pokazala da može igrati ravnopravno protiv svih ekipa u takmičenju, ali isto tako je znala da zakomplikuje protiv slabijih rivala, a FMP trenutno jeste slabiji. Možda Mega osvoji nova dva boda u Železniku, ali ne treba očekivati ubjedljivu pobjedu.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty