Mornar – Unics Kazan: Analiza utakmice

Lefty
27 siječnja, 2021
455 Views
košarka tipovi

Barski Mornar je sa velikim ambicijama ušao u ovu sezonu. Crnogorski klub je u svojim redovima zadržao igrače poput Dereka Needhama, Jacoba Pullena i Isaiaha Whiteheada, a na to su nadovezali još Kennya Gabriela i Taylora Smitha, a sada su još tokom sezone stigli Nemanja Gordić i Johnny Hamilton. Cilj ekipe koju sa klupe predvodi Mihailo Pavićević je da se u svim takmičenjima bori za trofeje, pa i u ovom evropskom. Da su u stanju da se nadmeću sa svima, potvrdili su pobjedom na gostovanju kod Gran Canarije, a u igri su bili do samoga kraja i protiv Andorre, ali su poraženi. Bilo kako bilo, ovo je jedan od najvažnijih utakmica sezone za Barane i eventualni trijumf bi otključao vrata plasmana u četvrtfinale Eurocupa.

Dok se Mornar potajno nada da bi mogli stići do završnice Eurocupa, Unics iz Kazana ne skriva svoju ambiciju da osvoji evropski trofej i na taj način izbori vizu za Euroleague. Grčki trener Dimitris Priftis već četiri godine sjedi na klupi ruskog kluba i čini se da je došlo konačno vrijeme za uspjeh. On insistira na čvrstoj odbrani i odgovornoj igri u napadu i utisak je da tek sada Unics igra po njegovim notama i sa pravom očekuje da ostvari željeni rezultat. Jamar Smith je već par sezona prvo ime ekipe iz Kazana, dok je odličan ove takmičarske godine i bivši NBA košarkaš Isaiah Canaan. Vrijedni pomena su još John Holland i Jordan Morgan koji imaju itekaku važnu rolu sistemu trenera Priftisa na obje strane parketa.

Očekivani sastavi

Veliki udarac je doživio Mornar u prošlom kolu regionalne ABA lige kada je pored poraza od Crvene zvezde, tim izgubio i najboljeg košarkaša Jacoba Pullena zbog povrede koljena. Američki plejmejker sa pasošem Gruzije će odsustvovati dva mjeseca sa terena i ostaje da se vidi kako će trener Pavićević uklopiti tim bez njega. Debitovati još uvijek ne bi trebao ni novopridošli Johnny Hamilton. Sa druge strane, Unics kompletan stiže u Bar.

Raniji rezultati i trendovi

U top16 fazi Eurocupa, Mornar je upisao po jednu pobjedu i poraz, dok je Unics na učinku 2-0. Gledajući od početka evropskog takmičenja, iz Bara su bodove odnijeli samo Ulm i Andorra, a Unics je na gostovanjima slavio samo dva puta iz šest mečeva. Međusobno su ovi timovi igrali u istom takmičenju i prije dvije sezone kada je Unics odnio oba trijumfa.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Unics -1.5 (pobjeda Unicsa sa dva ili više poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Na papiru, Unics ima dosta kvalitetniji sastav i boljeg trenera od Mornara, iako i Barani imaju više nego respektabilnu sezonu do sada. Ipak, povreda Pullena potpuno mijenja stvari jer bez najboljeg igrača koji je zadužen djelomično i za organizaciju igre, Mornar nije ista ekipa. Takođe, Unics je jedna od najboljih odbrana takmičenja, a Mornar nije igrao ove sezone najbolje protiv timova koji su se dobro i kvalitetno branili. Za očekivati je da domaći tim bude u igri većim tokom susreta, ali u konačnici, Unics bi trebao staviti.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty