Olympiakos – Barcelona: Analiza utakmice

Lefty
28 siječnja, 2021
424 Views
košarka tipovi

Nakon dva uzastopna poraza na gostovanjima kod Žalgirisa i Milana, Olympiakos je došao u dosta nezahvalnu poziciju kada je u pitanju borba za mjesto koje vodi u doigravanje. U prvom dijelu sezone, tim iz predgrađa Athene je uglavnom do pobjeda stizao na krilima dobre i agresivne odbrane, međutim u ovakvom sistemu takmičenja, sasvim je razumljivo da je došlo do pada u tom segmentu igre, a samim time i u rezultatima. Olympiakos je jedna od najstarijih ekipa u čitavom takmičenju, pa još kada se na to doda kratka rotacija uzrokovana raznim povredama i virusom korona koji je zakačio tim u jednom momentu sezone, postaje potpuno jasno zbog čega se ne nalaze na jednoj od prvih osam pozicija. Trener Georgios Bartzokas je poslije neuspjeha u Milanu isticao da se njegov tim dobro i kvalitetno borio, ali jednostavno „Manekeni“ su bili bolji.

Povratkom Brandona Daviesa i Nikole Mirotića, Šarunas Jasikevičius je na raspolaganje dobio sve glavne igrače i to se itekako odrazilo na igru Barcelona u prošloj rundi takmičenja kada su rutinski savladali Zenit u derbiju kola. Istakao je litvanski trener nakon utakmice da je njegov sastav igrao odlično, ali je još rekao da se padovi ne smiju dogoditi, a jedan takav se desio u četvrtoj četvrtini pošto su Katalonci dopustili Zenitu da sa -18 priđe na -5 u završnici. Cilj Barcelone je osvajanje ovog takmičenja, a Jasikevičius uporno ponavlja da to mogu ostvariti samo kvalitetnom odbranom. U napadu je kvaliteta sasvim dovoljno, a i defanziva je u dosadašnjem toku sezone uglavnom bila na visokom nivou, te je zbog toga Blaugrana lider Eurolige.

Očekivani sastavi

Olympiakos u ovaj meč ulazi bez Kostasa Papanikolaua koji je već duže vremena odsutan, a najvjerovatnije neće biti ni Sashe Vezenkova koji se povrijedio protiv Milana. U redovima Barcelona od starta takmičarske godine nema Victora Clavera, dok u Grčku nije otputovao ni Alex Abrines.

Raniji rezultati i trendovi

Oba tima su odigrala 22 meča u dosadašnjem toku Eurolige. Barcelona je lider takmičenja sa učinkom 16-6,  dok je Olympiakos upisao po 11 pobjeda i poraza. Grci su jedna od najslabijih domaćih ekipa pošto su u svojoj dvorani „Mira i prijateljstva“ zabilježili skromne četiri pobjede iz deset odigranih duela. Barcelona je na posljednja tri gostovanja redom rušila Khimki, CSKA i Crvenu zvezdu. U posljednjih 10 međusobnih okršaja ovih timova, oba tima su upisala po pet pobjeda, a prvi meč u sezoni je iznenađujuće dobio Olympiakos u Španiji rezultatom 96:88.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Olympiakos +8 (pobjeda Olympiakosa ili poraz manji od devet poena razlike, a ako bude tačno devet razlike za Barcelonu, ulog se vraća). Kvota na ovu igru je 1.73 u kladionici 22Bet.

Olympiakos je u prvom dijelu takmičarske godine pokazao da se može nositi sa Barcelonom i nema dileme da će biti silno motivisani da slave i sada jer je ovo jedna od posljednjih prilika da se uključe u borbu za plej-of. Oba tima igru zasnivaju na dobroj odbrani, te neće biti iznenađenje ako ovo bude meč na mali broj poena, a u takvoj situaciji devet dodatnih poena na bilo koju ekipu može biti mnogo.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty