Cedevita Olimpija – Virtus Bologna: Analiza utakmice

Sportske
2 ožujka, 2021
409 Views
košarka tipovi

U momentu kada su izgubili od Mornara i FMP-a u ABA ligi, činilo se da kola Cedevita Olimpije idu niz brdo i da bi baš oni mogli biti tim koji se neće plasirati u doigravanje regionalnog takmičenja. Ubrzo je uslijedio i težak poraz od Virtusa u Bologni, ali nakon toga, izabranici Jurice Golemca su uvezali čak devet pobjeda u svim takmičenjima i neporaženi su skoro dva mjeseca. Šuterski, Ljubljančani su imali neka zaista impresivna izdanja gdje su Jaka Blažić i Jarrod Jones terorisali protivničke mrežice, a probleme u šutu sa distance mogu da naprave i Kendrick Perry, kao i Edo Murić. Cedevita Olimpija želi da stigne do plasmana u Euroligu, a dva su puta do tog cilja. Prvi vodi preko pehara u ABA ligi, a drugi najvjerovatnije preko finala Eurocupa. Da bi se u Europi ostalo u životu, neophodno je prvo izboriti nastup u četvrtfinalu, a eventualni trijumf protiv Virtusa bi to omogućio.

Virtus ima impresivnu sezonu u Europi. Od 14 odigranih mečeva, dobili su svih 14 i pri tome je skoro svaki trijumf bio ubjedljiv. To dovoljno govori o tome koliko su izabranici Aleksandra Đorđevića shvatili ozbiljno ovo takmičenje koje bi im moglo donijeti ono o čemu sanjaju, a to je plasman u Euroligu. Tokom sezone je stigao i italijanski veteran Marco Belinelli koji bi vjerovatno mogao igrati u svakom europskom klubu, baš kao i Miloš Teodosić, no oni su se odlučili za projekat kluba iz Bologne, a taj projekat može opstati samo ako se podigne pehar u Eurocupu. Ipak, u nacionalnom šampionatu je bilo uspona i padova, Đorđević je čak bio i otpušten pa vraćen narednog dana, a ispali su i u Kupu Italije od Venezije u četvrtfinalu. Međutim, glavno takmičenje je ono europsko, a tamo su do sada bili bez greške.

Očekivani sastavi

U sastavu Cedevita Olimpije određen period već nema Ivana Marinkovića, dok Mangok Mathiang nije igrao ove sezone uopšte zbog povrede. Virtus kompletan stiže u prijestonicu Slovenije.

Raniji rezultati i trendovi

U ovoj grupi, Virtus je na učinku 4-0, a Cedevita Olimpija na 3-1. Tim iz Bologne želi da ostvari najbolji rezultat od svih ekipa u top16 fazi Eurocupa kako bi imao prednost domaćeg terena kroz čitav play-off, a Cedevita Olimpija bi pobjedom obezbijedila plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. U jedinom međusobnom okršaju ranije u sezoni, Virtus je slavio 90:76.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Virtus -4 (pobjeda Virtusa sa pet ili više poena razlike, a ako bude tačno četiri razlike vraća se ulog). Kladionica 22Bet nudi kvotu 1.72 za ovu igru.

Virtus je na papiru mnogo bolji sastav i bez obzira što su osigurali plasman u četvrtfinale Eurocupa, biće silno motivisani da potvrde prvo mjesto i pri tome obezbijede prednost domaćeg terena kroz čitavo doigravanje. Iako se nalazi u dobroj formi, Cedevita Olimpija nema čvrstinu u odbrani koja bi mogla usporiti Italijane, a teško će biti u stanju da šutiraju kao recimo protiv Budućnosti ili Splita u regionalnom takmičenju. Neće biti iznenađenje ni ako Virtus ostvari dvocifren trijumf večeras u Stožicama, iako treba očekivati da domaći pariraju makar do poluvremena.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske