Monaco – Budućnost: Analiza utakmice

Milos
23 ožujka, 2021
536 Views
monaco budućnost

Stigao je period sezone u Eurocupu kada će se timovi boriti za plasman u finale i potencijalni nastup u Euroligi naredne jeseni. Da li će u najelitnije takmičenje ići jedna ili dvije ekipe iz Eurocupa, zavisi od toga da li će Valencia izboriti nastup u četvrtfinalu Eurolige. Ukoliko to urade, onda će samo šampion imati čast da igra sa najboljima, dok ukoliko „Slijepi miševi“ ostanu van doigravanja u Euroligi, onda će i finalista Eurocupa od oktobra biti član elitnog društva.

Četvrtfinalni okršaj između Monaca i Budućnost je svojevrsni derbi ove faze takmičenja i obje ekipe su svjesne da bi prolaskom u polufinale došli na korak od euroligaško raja, pošto ovaj četvrtfinalni par ukršta sa onim u kojem igraju Metropolitan i Gran Canarija, a protiv pobjednika tog okršaja bi i Monaco i Budućnost imali velike šanse. „Kneževi“ igraju odlično ove sezone, Zvezdan Mitrović je utegao redove Monaca na najbolji mogući način. Odbrana je kao i kod svih njegovih ekipa u prvom planu, dok u napadu svu slobodu ima trio u vanjskoj liniji koji čine Dee Bost, Marcos Knight i J.J. O’Brien.

Budućnost želi povratak u Euroligu poslije dvije godine i dva su načina da stignu tamo. Jedan je osvajanje ABA lige gdje su napravili ogroman korak pobjedom protiv Crvene zvezde za vikend, a drugi je kroz Eurocup. Kao što je već rečeno, Podgoričani se nadaju da će Valencija ostati kratka za top8 Eurolige, što bi omogućilo i finalistu ovog takmičenja da prođe. Dejan Milojević je pred put u Monte Carlo istakao da ne zna šta da očekuje od svog tima po pitanju rezultata, ali da angažovanost, motivacija i energija ne smiju izostati. Pitanje je samo koliko energije je ostalo nakon psihičke zahtjevne utakmice protiv beogradskih crveno-bijelih, iako fizički ne bi trebalo da je došlo do potrošnje materijala pošto je meč riješen već početkom drugog poluvremena.

Očekivani sastavi

Monaco ne može računati na povrijeđenog Courtneya Fortsona koji je stigao kao veliko pojačanje početkom februara, dok registrovan nije Branden Fraziere, pa će trener Mitrović imati nešto kraću rotaciju. Budućnost kompletna stiže u Monte Carlo.

Raniji rezultati i trendovi

Monaco je prvu fazu Eurocupa okončao sa skorom 6-4, izgubivši oba puta i od Virtusa, ali i od Lokomotive, međutim u top16 su bili siloviti i sa učinkom 5-1 osigurali sebi prednost domaćeg terena sve do finala. Na svom parketu su bez problema rušili Nanterre, Unicaju i Joventut, pa se nadaju istom epilogu protiv Podgoričana. Budućnost je prošla u četvrtfinale kroz iglene uši, jer da Marco Belinelli nije pogodio trojku za produžetak u meču između Cedevita Olimpije i Virtusa u 5. kolu, sada bi Ljubljančane gledali u ovom četvrrtfinalnom paru, a ne Crnogorce.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Budućnost +8.5 (pobjeda Budućnosti ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.70 za ovu opkladu.

Ako gledamo kvalitet sastava na papiru, onda su Monaco i Budućnost dosta slični. Vanjska linija Podgoričana koju čine Justin Cobbs, Nikola Ivanović i Amadeo Della Valle nije ništa slabija od Monacove što se pokazalo protiv Crvene zvezde. Ne možete savladati euroligaša toliko dominantno ako nemate kvalitet, a Budućnost ga ima i pod košem sa Melvinom Ejimom i Williem Reedom. Monaco ima granitnu odbranu i dobru ideju u igri. Sigurno su i odmorniji, međutim kladionice su žestoko potcijenile Budućnosti i bilo bi glupo preskočiti ovako visok hendikep na njih u ovoj situaciji.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Milos