Zenit Petersburg – CSKA Moscow: Analiza utakmice

Lefty
30 ožujka, 2021
495 Views
zenit cska

Prije mjesec dana činilo se da će Zenit bez ikakvih problema izboriti nastup u četvrtfinalu Eurolige, sa realnim šansama da se bore i za prva četiri mjesta pošto su imali najlakši raspored u čitavom takmičenju. Ipak, baš tada je tim Xavija Pascuala upao u najveću krizu od početka takmičarske godine i redom su kući izgubili od Valencije, Real Madrida i Baskonije, kao i od Olympiakosa u Grčkoj. Sve to je uzrokovalo da su im sada najvjerovatnije neophodne tri pobjede iz zadnja četiri meča, ali srećom po njih, u posljednja tri kola im u Sankt Petersburg stižu Asvel, Maccabi i Panathinaikos, klubovi bez rezultatskog motiva. Zenit će svakako željeti da već danas porazi moskovski CSKA i tako dosta opuštenije uđe u završnicu regularnog dijela jer bi poraz doveo do toga da više prava na kiks ne bi imali, a u takvoj atmosferi kiksevi su vjerovatniji.

CSKA u okršaj dvije najbolje ruske ekipe ulazi poprilično uzdrman. Njihov najbolji igrač i generalno najbolji strijelac Eurolige Mike James je ponovo suspendovan, treći put ove sezone. U duelu protiv Unicsa u VTB ligi za vikend, američki plejmejker se sukobio sa trenerom Dimitrisom Ituodisem tokom tajm-auta, a ovaj ga je za kaznu poslao u svlačionicu. Epilog je suspenzija i upitno je da li će James više zaigrati u dresu CSKA. Sreća u nesreći je da su „Armejci“ skoro pa zacementirali drugu poziciju na tabeli i imaju vremena da se dovedu u red pred najbitnije mečeve u sezoni, a to će biti oni u doigravanju i eventualnom final fouru koji je krajnji cilj ovog kluba svake sezone.

Očekivani sastavi

Kao što je rečeno, Mike James neće igrati zbog suspenzije, dok odavno nema Nikole Milutinova za koga je najvjerovatnije sezona gotova zbog povrede ramena. Dio ruskog derbija neće biti ni Joel Bolomboy koga muči članak, ali dobra vijest za Itoudisa je povratak Daruna Hiliarda. Zenit je kompletan.

Raniji rezultati i trendovi

CSKA je trenutno drugi tim Eurolige sa skorom 20-10 i poslije Zenita igraju kući sa Khimkijem, Asvelom i Panathinaikosom što znači da samo u slučaju čuda neće završiti na drugoj poziciji pred start doigravanja. Zenit je trenutno osmi i na učinku 17-13. Zenit je na domaćem terenu izgubio tri od posljednja četiri duela i generalno nisu briljirali ove sezone u svojoj dvorani, a CSKA je drugi najbolji gost Europe sa skorom 11-5. Sva tri međusobna okršaja u ovom takmičenju su pripala Moskovljanima.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Zenit +3 (pobjeda Zenita ili poraz manji od tri poena razlike, a ako bude tačno tri razlike za CSKA ulog se vraća). Kladionica 22Bet nudi kvotu 1.65 za ovu igru.

CSKA i u slučaju poraza ne bi trebao doći u problem oko zadržavanja drugog mjesta na tabeli što znači da nisu pod moranjem, za razliku od Zenita koji ako izgubi mora pobijediti sve do kraja. Pored toga, suspenzija Jamesa je sigurno uticala na svlačionicu i za pretpostaviti je da će fokus domaćih biti na značajno većem nivou, što bi u konačnici moglo i da odluči pobjednika u ovom ruskom derbiju.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty