Barcelona – Bayern: Analiza utakmice

Lefty
9 travnja, 2021
390 Views
barcelona bayern

Barcelona je ljeta 2020. godine krenula u sastavljanje tima koji bi ih trebao odvesti do euroligaškog naslova. Tada su dovedeni provjereni igrači poput Alexa Abrinesa, Brandona Daviesa, Nikole Mirotića i Corya Higginsa, uz još par važnih članova rotacije, međutim virus korona je pokvario planove. Da se ništa ne bi prepustilo slučaju ove sezone, Katalonci su potpisali Nicka Calathesa i jednog od najboljih europskih trenera Šarunasa Jasikevičiusa, a nedavno je doveden i Pau Gasol, najbolji španski košarkaš svih vremena. Regularni dio sezone u Euroligi, Blaugrana će završiti na prvom mjestu i u ovom momentu se čini da im sve ide na ruku. Ipak, za njih će se uspješnost sezone mjeriti isključivo po tome da li će europski trofej završiti u njihovim vitrinama ili ne, a sve smo bliže mečevima odluke. Duel protiv Bayerna će biti posljednja prilika za svojevrsno uigravanje pred najbitnije okršaje.

Bez ikakve sumnje, Bayern je najugodnije iznenađenje ovosezonske europske košarke. Jedan od najprestižnijih košarkaških portala Eurohoops je prethodnog ljeta rangirao Bavarce na posljednje mjesto u prognozi sezone, a oni su ispisali istoriju njemačke košarke i postali prvi tim iz te države koji je prošao u četvrtfinale ovog takmičenja u 21. vijeku. Andrea Trinchieri će najvjerovatnije biti najbolji trener sezone, a košarku karijere su pod njegovom dirigentskom palicom odigrali Wade Baldwin, Vladimir Lučić i Jalen Reynolds, kao i još par košarkaša. Ovaj duel će imati značaj za minhenski tim jer u slučaju poraza, u četvrtfinalu će igrati protiv Milana, čak i sa prednošću domaćeg parketa ako Manekeni izgube od Efesa danas. U slučaju poraza, Bayern će okončati sezonu na sedmoj ili vjerovatnije osmoj poziciji, što bi značilo četvrtfinalnu serju upravo protiv Barcelone, a to bi bio neuporedivo teži zadatak od Milana.

Očekivani sastavi

Barcelona nema nikakvih problema sa povredama, a glavna vijest je da će Pau Gasol zaigrati prvu zvaničnu utakmicu od povratka u Kataloniju. Sa druge strane, Bayern na gostovanje dolazi bez odavnog povrijeđenog Nihada Đedovića i Nicka Weilera-Babba.

Raniji rezultati i trendovi

Kao što je ranije navedeno, bez obzira na ishod ovog susreta, Barcelona će plej-of dočekati na prvom mjestu. Oni trenutno imaju skor 24-9, a na domaćem terenu su ostvarili učinak 12-4 ove sezone. Jedini bolji domaćin u Euroligi od Barcelone je upravo Bayern. U gostima su Bavarci dosta slabiji pošto su na skoru 7-9, a ukupno imaju 20 trijumfa i 13 poraza. Sedam puta su ovi klubovi igrali međusobno u Euroligi, a Španci vode sa 5-2.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Bayern +8 (pobjeda Bayerna ili poraz manji od osam poena razlike, a ako bude tačno osam razlike za Barcelonu, ulog se vraća). Kladionica 22Bet daje kvotu 1.67 za ovu igru.

Bayern je ove sezone pokazao veliki kvalitet i borbenost, a nema dileme da će pokušati rasterećeni u Kataloniji da ostvare trijumf koji bi im pružio realnu šansu da se nadmeću za nastup čak i na final fouru. Sa druge strane, Jasikevičius je najavio redukovanje minutaže nekim igračima, pa treba očekivati neizvjestan duel, možda čak i trijumf Bayerna. Ako i izgube, to bi trebalo biti sa manje od osam razlike.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty