Borac Banja Luka – CFR Cluj: Analiza utakmice

Lefty
13 srpnja, 2021
348 Views
borac cluj

Nakon tačno deset godina, banjalučki Borac se popeo na vrh bosanskohercegovačkog fudbala osvajanjem nacionalnog šampionata i to u situaciji kada se tome niko nije nadao. Crveno-plavi su na polusezoni zaostajali 13 bodova za Sarajevom, ali „Bordo“ tim je prosuo ogromnu  prednost, a izabranici Marka Maksimovića su znali znalački to da iskoriste. Iako su bili lišeni usluga jednog od najboljih igrača Marka Jovanovića kroz čitav drugi dio sezone, to se nije osjetilo u defanzivi tima. U napadu je trio koji su činili Almedin Ziljkić, Goran Zakarić i Stojan Vranješ bio nezaustavljiv, te je titula drugi put u istoriji stigla u Platonovu. Ideja Borca je da se taj rezultat ponovi i u predstojećoj sezoni, dok od Europe i nemaju neka naročita očekivanja što se vidjelo i u prvom ogledu sa Clujom u Rumunjskoj. Ipak, pred punim tribinama u Banja Luci, nema sumnje da će dati sve od sebe da pokušaju napraviti sportsko čudo i prođu dalje.

Kada je u pitanju prvak Rumunjske Cluj, oni su već godinama ubjedljivo najbolji klub u svojoj zemlji. Ovo im je četvrta uzastopna titula, dok iz sezone u sezonu prikazuju sve bolje i bolje nastupe na kontinentalnoj sceni. Najviše su pažnje na sebe skrenuli prije dvije godine kada su u kvalifikacijama za Ligu prvaka redom izbacivali dosta jače timove poput Astane, Maccabi Tel Aviva i Celtica, da bi kasnije u grupnoj fazi Europa lige prošli dalje i to tako što su iza sebe ostavili klubove poput Lazia i Rennesa. Prethodne takmičarske godine su ponovo ušli u grupe, međutim slabiji rezultati protiv Young Boysa i Rome su koštali posla Dana Petrescua koji je arhitekta uspjeha, uz neke iskusne igrače poput Cipriana Deaca, Maria Camore i Billela Omranija. Između dvije sezone je stigao Marius Sumudica, jedan od najboljih rumunjskih stručnjaka koji je činio čuda sa Astrom i od njega se očekuje da bar ponovi ono što je radio Petrescu u prethodnim godinama.

Očekivani sastavi

Borac ima velikih problema pošto pored standardnog golmana Bojana Pavlovića neće biti ni rezervnog čuvara mreže Nikole Lakića, te će na crtu stati mladi Nikola Ćetković. Startni stoper Dejan Uzelac je takođe odsutan, a između dva meča je otišao i Almedin Ziljkić. Cluj značajnih problema sa povredama važnih igrača nema.

Raniji rezultati i trendovi

Borac i Cluj su u Rumunjskoj odigrali prvi međusobni susret prošle sedmice, a Cluj je slavio sa 3:1. Nakon tog meča, igrao se Superkup Rumunjuske gdje je Cluj poražen od Craiove nakon penala iako je izveo skoro kompletan prvi tim.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je oba tima daju gol, a kladionica 22Bet daje kvotu 1,83 za ovu igru.

U prvom meču u Rumunjskoj, Borac je dva puta zaprijetio na polovini protivnika. Jednom su dali gol, a drugi put je Vranješ promašio zicer. Odbrana Cluja je i dalje neuigrana, te nema dileme da će na svom terenu Banjalučani biti znatno opasniji. Ipak, sa trećim golmanom i bez startnog stopera, za očekivati je i da Borac primi makar jedan gol. U takvim okolnostima, najsigurnija je opklada da će obje ekipe bar jednom zatresti mrežu večeras.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty