PSV – Galatasaray: Analiza utakmice

Lefty
21 srpnja, 2021
633 Views
psv vs galatasaray

Vjerovatno i najveći derbi 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka igraće PSV i Galatasaray. Tim iz Eindhovena već godinama u nizozemskom šampionatu gleda u leđa najvećem rivalu Ajaxu i nadaju se da bi se to moglo promijeniti ove sezone. Iskusni trener Rodger Schmidt na raspolaganju ima najkvalitetniji tim PSV-a unazad nekoliko godina i sa velikim ambicijama ulaze u kvalifikacije za najelitnije sportsko takmičenje u Europi. Tokom trajanja Europskog prvenstva, Donyell Malen i Denzel Dumfries su se prezentovali široj sportskoj javnosti i sigurno će oči biti uprte i u njih ukoliko ostanu u redovima PSV-a i na kraju prelaznog perioda. Prošle sezone je ovaj nizozemski tim odlično izgledao u grupnoj fazi Europa lige gdje su bili zajedno sa PAOK-om, Granadom i Omonijom, ali onda je Olympiakos bio nepremostiva prepreka u šesnaestini finala. Oni u ovaj duel sa Galatasarayom ulaze kao favoriti na papiru, ali trebaće to opravdati i na terenu.

Galatasaray je drugu godinu za redom ostao bez šampionske titule, iako je imao neočekivano velike šanse u samom finišu nakon par kikseva Bešiktaša. Ipak, u posljednjem kolu tim Fatiha Terima nije pobijedio sa potrebnom razlikom, te je titula otišla u crno-bijeli dio Istanbula. Pominjalo se i da bi jedan od najboljih turskih trenera svih vremena mogao napustiti kormilo kluba, međutim to se nije desilo i popularni „Imperator“ će pokušati ove sezone da vrati trofej u vitrine voljenog kluba. Ono što je problem, to je što Galatasaray nije uložio dodatni novac u izgradnju tima, a neki od najboljih fudbalera neće biti na raspolaganju ni danas, a ni na startu nove sezone u turskom šampionatu. Ipak, Terimovu ekipu nikada ne smijete prelako otpisati, pogotovo što ih uvijek krasi dodatna borbenost i želja za pobjedom.

Očekivani sastavi

Već pomenuti Dumfries i Malen se nalaze na radaru brojnih europskih klubova i pominje se da bi obojica mogla otići. Dok se ne razriješi ta dilema, pitanje je da li će Schmidt da ih stavlja u startnih 11, te je njihov nastup večeras upitan. Zbog povreda, kod domaćih nema Maximiliana Romera, Maximea Delanghea i Richarda Ledezme. U redovima Galatasaraya su povrijeđeni Jimmy Durmaz, Omar Elabdellaoui i Taylan Antalyali, dok je virus korona prisutan kod Emrea Akbabe i DeAnrea Yeldina. Mbaye Diagne ima suspenziju zbog kartona koji su se prenijel iu ovu sezonu.

Raniji rezultati i trendovi

Za PSV i Galatasaray će ovo biti prvi zvanični mečevi ove sezone, a međusobno su u istoriji do sada igrali šest puta. Nikada nije bilo neriješeno, a Nizozemci su pobijedili u četiri navrata. Takođe, nikada u njihovim duelima ni na jednom meču nije bilo manje od dva gola.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je više od 2,5 gola, a kladionica 22Bet daje kvotu 1,78 za ovu igru.

PSV igra otvoren i napadački nogomet i to se  sigurno neće promijeniti ni danas. Galatasaray takođe ne dolazi da se brani, te je za vjerovati da ćemo vidjeti veliki broj šansi, a vjerovatno i zgoditaka. Oba tima imaju izostanke u odbrani, što će sigurno doprinijeti tome da vidimo koji gol više, a pretpostavka je da će biti viđena minimalno tri.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty