ABA liga: Pregled kola – 06.04.2022.

Dusan
6 travnja, 2022
565 Views
ABA liga Pregled KOLA (2)

Budućnost i Cedevita Olimpija gostujućim pobjedama nastavili potjeru za trećim mjestom

Košarkaši Budućnosti su uspjeli bez ikakvih problema da savladaju otpisanu Krku u Novom Mestu rezultatom 84:72. Razlika je bila i dosta ubjedljivija, ali Krka je u finišu to uspjela malo da ublaži.

Edin Atić je bio najbolji pojedinac u redovima Podgoričana što može obradovati Aleksandra Džikića pošto je bosanskohercegovački reprezentativac veoma često ove sezone bio ispod nivoa kakav se od njega očekivao kada je doveden iz Igokee.

Dosta teže nego što se očekivalo, Cedevita Olimpija je slavila u Crnoj Gori kod Studentskog centra sa 88:80. Domaći su čak i vodili početkom četvrte četvrtine, ali ubitačni tandem Jacob Pullen-Yogi Ferrell se pobrinuo da bodovi odu za Ljubljanu.

Na taj način, Cedevita Olimpija je ostala u igri za trećim mjestom na tablici. Imaju jednu pobjedu manje i slabiji međusobni ogled sa Budućnosti, ali Podgoričani će do kraja imati još nekoliko nezgodnih utakmica, tako da je i dalje sve otvoreno.

Partizan rutinski slavio protiv Mornara

Kao što se i očekivalo, Partizan je na svom parketu trijumfovao protiv Mornara rezultatom 95:83. Barani su u jednom trenutku u trećoj četvrtini uspjeli da priđu na dva posjeda zaostatka, ali veoma brzo su crno-bijeli prebacili u brzinu više i vratili dvocifrenu prednost koju su čuvali do samog kraja.

Vladimir Mihailović je za Mornar nastavio seriju izuzetnih partija. Ovaj meč je završio sa 25 poena, a pažnju na sebe je skrenuo i talentovani Balša Živanović sa 13 poena. Upravo bi Živanović mogao da bude jedan od nosilaca Mornara u narednim godinama ukoliko odluči da karijeru nastavi u Baru.

Simanić i Cerovina vodili Megu do prvog trijumfa nakon dva mjeseca u ABA ligi

Nakon dva mjeseca čekanja i sedam uzastopnih poraza u ABA ligi, Mega je uspjela u Zadru da slavi rezultatom 85:81. Najzaslužniji za tako nešto su bili Boriša Simanić i Luka Cerovina koji su kombinovano gađali trojke 8/13. Simanić je meč završio sa 21, a Cerovina sa 17 poena. Mega je na ovaj način prestigla čačanski Borac na tabeli, a to nikako nije zanemarljiv podatak.

Naime, ukoliko Drugu ABA ligu osvoji klub dolazi iz Srbije, on bi igrao doigravanje protiv najslabije rangirane srbijanske ekipe iz ABA lige, jer jedna država može imati maksimalno pet klubova u natjecanju. Toliko trenutačno ima Srbija u ABA ligi, tako da bi status Mege ili Borca mogao biti ugrožen ako Mladost ili Zlatibor odu do samog kraja u Drugoj ABA ligi.

FMP nakon produžetka odnio bodove iz Splita, Igokea bolja od Cibone

Najzanimljiviji meč 25. kola ABA lige odigran je na „Gripama“ gdje gostujući FMP slavio protiv Splita nakon produžetka sa 90:85. Ponovo je Bryce Jones odigrao odličnu utakmicu i bio je najzaslužniji za trijumf kluba iz Železnika. Američki plejmejker je imao 23 poena, a tome je dodao devet asistencija i šest skokova.

Split je ovim porazom prokockao lijepu šansu da se dodatno približi Zadru. U posljednjem kolu ABA lige, upravo će Split i Zadar igrati međusobno, te bi „Žuti“ imali priliku da prestignu velikog rivala sa pobjedom. Naravno, preduslov je da pred taj susret Split ima jednu pobjedu manje na tablici.

Seriju dobrih rezultata je nastavila i Igokea pobjedom u Zagrebu protiv Cibone, bilo je 82:77. Ciboni je to bio četvrti poraz u nizu, mada su igrali u tom periodu protiv četiri kluba koja će nastupati u plej-ofu ABA lige. Igokei do kraja regularnog dijela sezone ostaje borba sa FMP-om za peto mjesto.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan