Anadolu Efes vs. Fenerbahče – Tipovi, savjeti i kvote 11.06.2022.

Dusan
10 lipnja, 2022
441 Views
Anadolu Efes vs Fenerbahce

Fenerbahče je lagano pobijedio Anadolu Efes u prve dvije utakmice finala Superlige Turske i sada će aktualni šampion Eurolige probati da uzvrati istom mjerom.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Anadolu Efes

Anadolu Efes je odigrao dvije veoma slabe utakmice u finalnoj seriji Superlige Turske do sada i trebaće im pravo čudo pa da osvoje titulu. Za početak, moraće da pobijede dva meča pred svojim navijačima i tako osiguraju odlučujuću petu utakmicu.

Vasilije Micić zbog ozljede nije igrao u utakmici broj jedan, ali ni njegov povratak nije pomogao Efesu u drugom susretu. Više je nego očito da su igrači ove ekipe iscrpljeni i umorni od duge sezona koja je kulminirala osvajanjem druge uzastopne titule u Euroligi.

Trener Ergin Ataman nije pokazivao naročite reakcije pored terena što nije karakteristično za njega. Svjestan je i on da je primarni cilj ispunjen, ali svakako da se njegova ekipa neće predati do samog kraja i da će pokušati da naprave novi podvig, a to bi svakako bio povratak poslije zaostatka od 0-2.

Efes je defanzivno izgledao katastrofalno i da bi imali šansu da pobijede Fenerbahče, moraće taj segment drastično da poprave u poređenju sa prve dvije utakmice.

Fenerbahče

Fenerbahče je iskoristio situaciju u kojoj se njihov protivnik nalazi i bez većih problema su pobijedili prve dvije utakmice u finalnoj seriji Superlige Turske. Sada, nalaze se samo jednu pobjedu od toga da postanu prvaci prvi put nakon 2018. godine.

Prošle godine u ovo vrijeme, Aleksandar Đorđević je znao da neće ostati trener Virtusa po završetku sezone, ali svejedno je imao motiv da predvodi tim do ogromne pobjede i titule u finalu Serije A protiv Milana rezultatom 4-0.

Sada je situacija veoma slična. Skoro svi mediji pišu su da će Dimitris Itoudis biti trener Fenerbahčea sljedeće sezone bez obzira na ishod finalne serije, a Đorđević je zablistao ponovo u doigravanju i blizu je da klubu donese titulu.

Nando De Colo, Jan Vesely, Marko Gudurić i Devin Booker su odigrali veoma dobro obje utakmice do sada, a interesantno je da postoje velike šanse da sva četiri navedena igrača takođe napuste Fenerbahče na ljeto. Rekonstrukcija ovog tima je neminovna i kao da svi oni žele da se oproste osvajanjem titule.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Sedam puta su ovi klubovi igrali međusobno ove sezone i Anadolu Efes vodi 4-3. Ipak, najbitniji će biti ishod ove finalne serije u kojoj Fenerbahče trenutačno vodi 2-0 i samo ih jedna pobjeda dijeli od toga da postanu prvaci Turske.

Očekivani sastavi

Svi igrači su na raspolaganju obojici trenera, međutim na jednoj utakmici se može koristiti samo pet stranih košarkaša u Superligi Turske, tako da će neki igrači sigurno preskočiti ovaj meč.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 11.06.2022 18:00 CET
Tip: Anadolu Efes -3
Kvota: 1.71
Kladionica: Bet365

Objektivno, Anadolu Efes je kvalitetniji i talentovaniji tim od Fenerbahčea. Postavlja se pitanje samo imaju li još goriva u rezervoaru nakon iscrpljujuće sezone. Imaće na svojoj strani 17,000 svojih navijača i to će im sigurno dati dodatnu energiju.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan