Anadolu Efes vs. Galatasaray: Tipovi, savjeti i kvote 04.06.2022.

Dusan
4 lipnja, 2022
598 Views
Anadolu Efes vs. Galatasaray

Pomalo iznenađujuće, Galatasaray je uspio dva puta da pobijedi Anadolu Efes u polufinalnoj seriji Superlige Turske i sada će se igrati odlučujuća peta utakmica za plasman u finale.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Anadolu Efes

Nakon što su osvojili Euroligu drugu godinu uzastopno, Anadolu Efes se okrenuo obavezama u Superligi Turske gdje pokušavaju da osvoje titulu po treći put u nizu.

U četvrtfinalu su eliminirali Pinar Karsiyaku nakon tri odigrane utakmice, a sada će morati da izbace Galatasaray poslije maksimalnih pet mečeva. Efes je naišao na protivnika koji nije impresioniran njihovim rezultatima u Euroligi i čine sve što mogu da ih eliminiraju.

Trener Ergin Ataman ima jedan problem. Zbog restrikcija u domaćem prvenstvu, Anadolu Efes može na utakmici koristiti samo pet stranih igrača zbog čega uvijek nekoliko njih nije u rosteru.

Bez obzira na to, kvalitet kakav imaju Vasilije Micić, Shane Larkin, Tibor Pleiss i Chris Singleton bi trebalo da bude dovoljan za plasman u finale, ali očito je došlo i do emotivnog pražnjenja poslije osvajanja Eurolige.

Anadolu Efes će morati da pronađe motivaciju i energiju jer bi eventualno ispadanje u polufinalu Superlige Turske bila gorka pilula za kraj sezone.

Galatasaray

Galatasaray i svi njihovi navijači mogu biti ponosni na ono što je ovaj tim uradio u posljednja tri mjeseca. Gledajući unazad pet ili šest godina, ovo je najbolja forma u kojoj se klub nalazio, a najzaslužniji za to je mladi i perspektivni grčki trener Andreas Pistiolis.

Nakon što je proveo ukupno 17 godina radeći kao asistent za Željka Obradovića i Dimitrisa Itoudisa, Pistolis je po prvi put postao glavni trener i ispostavilo se da je Galatasaray napravio odličan potez što ga je angažovao.

Više od dva mjeseca je ovaj tim bio neporažen u Superligi Turske i niz pobjeda je prekinut upravo u ovoj polufinalnoj seriji protiv Anadolu Efesa. Pored dolaska Pistiolisa, Galatasaray je osnažio roster potpisivanjem Isaiahe Canaana.

Skoro niko im nije davao nikakve šanse da eliminiraju vladajućeg šampiona Eurolige, ali oni su sada samo jednu utakmicu udaljeni od toga da to učine. Osim u utakmici broj tri, Galatasaray je odlično šutirao za tri poena u ovoj seriji i to je definitivno način na koji mogu parirati Efesu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Nakon četiri utakmice u ovoj polufinalnoj seriji, rezultat je 2-2. Tim koji pobijedi u petoj utakmici, plasiraće se u finale Superlige Turske. U regularnoj sezoni su ove dvije ekipe igrale međusobno dva puta i bilo je 1-1, tako da je ukupan omjer ove sezone 3-3.

Očekivani sastavi

Jedini igrač u oba tima koji ne može nastupiti zbog ozljede je krilni igrač Anadolu Efesa Krunoslav Simon.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 04.06.2022 18:00 CET
Tip: Anadolu Efes -6.5
Kvota: 1.75
Kladionica: 22Bet

U ovoj seriji više nema ništa da se krije i timovi će učiniti sve što mogu da pobijede i plasiraju se u finale. U odlučujućim utakmicama uvijek do izražaja dolazi kvalitet, a Anadolu Efes je mnogo kvalitetniji tim i učiniće sve što mogu da na vrijeme osiguraju pobjedu i da ne bude nervoze u završnici četvrte četvrtine.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan