Anadolu Efes vs. Galatasaray: Tipovi, savjeti i kvote 29.05.2022.

Dusan
29 svibnja, 2022
440 Views
Anadolu Efes vs. Galatasaray

Potpuno šokirajuće, Galatasaray je u gostima pobijedio Efes sa 35 poena razlike (105:70) u prvom meču polufinala Superlige Turske. Aktualni šampion Eurolige će sigurno htjeti da se osveti.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Anadolu Efes

Anadolu Efes je prošle sedmice osvojio Euroligu drugu godinu uzastopno. Glavni trener Ergin Ataman je mjesecima pričao da će njegova ekipa ponovo da se popne na europski tron i to su zaista učinili.

Shane Larkin i Vasilije Micić su odigrali još jedan impresivan final four i bili su najzaslužniji za osvajanje titule, uz fantastičnog Tibora Pleissa u finalnoj utakmici. Samo par dana nakon toga, Efes je morao igrati odlučujući treći meč četvrtfinala Superlige Turske protiv Pinar Karsiyake koji su oni dobili bez problema.

Očekivalo se da će na sličan način započeti polufinalnu seriju protiv Galatasaraya, međutim to nije bio slučaj. U petak popodne, Efes je izgubio šokantnim rezultatom 105:70 pred svojim navijačima. Odbrana je u poptunosti zakazala i samo sedam dana poslije osvajanja Eurolige, ovaj tim je doživio vjerovatno najteži poraz u posljednje četiri godine.

To znači da će biti ekstremno motivirani da uzvrate udarac i pokažu Galatasarayu zbog čega su oni najbolji europski tim već nekoliko godina.

Galatasaray

Nekoliko sezona već, Galatasaray je daleko od svojih slavnih dana. Prošle godine, završili su na izuzetno niskom 14. mjestu u Superligi Turske i samo jedna pozicija ih je  dijelila od toga da ispadnu. Igrao je Galatasaray bolje dosta u prvom dijelu sezone, ali to je i dalje bilo mnogo daleko od onog nivoa koji je neophodan.

Zbog toga je otpušten bivši trener Ekrem Memnun, a umjesto njega je stigao grčki trener Andreas Pistiolis. On je sedam godina bio asistent Željka Obradovića u Panathinaikosu, da bi potom u narednih osam godina bio prvi pomoćnik Dimitrisa Itoudisa u Banvitu i CSKA.

Skupio je ogromno iskustvo i u Galatasarayu je po prvi put postao glavni trener. Njegovim dolaskom, sve se promijenilo za 180 stepeni. U Superligi Turske, Galatasaray je regularnu sezonu završio sa sedam uzastopnih pobjeda, a u tom periodu su savladali timove poput Fenerbahčea, Pinar Karsiyake, Tofasa, Bešiktaša  i Turk Telekoma.

U četvrtfinalu su eliminirali Bahčešehir u dvije utakmice, da bi u petak ostvarili senzacionalnu pobjedu protiv Efesa. Galatasaray nije izgubio utakmicu više od dva mjeseca, ali sada će ponovo igrati protiv najbolje europske ekipe.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Kao što je već pomenuto nekoliko puta, Galatasaray je pobijedio 105:70 u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Efesa u gostima. Ono što je interesantno, u oba meča u regularnoj sezoni, oba puta je pobijedio gost, tako da je ukupan H2H 2-1 za Galatasaray ove sezone.

Očekivani sastavi

Krunoslav Simon je ozlijeđen i neće igrati za Efes. Svi ostali igrači su dostupni obojici trenera, ali mogu koristiti samo pet stranih košarkaša tako da će neki sigurno propustiti ovaj meč. Za Galatasaray u prvoj utakmici nisu igrali Maurice Ndour i Vasilije Pušića, dok za Efes nisu nastupili Adrien Moerman, Bryan Dunston i James Anderson.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 29.05.2022 18:00 CET
Tip: Anadolu Efes -5.5
Kvota: 1.76
Kladionica: 22Bet

Efes je ponižen u prvom meču. Kada ekipa ovakvog kalibra bude ponižena, budite sigurni da će odreagovati u narednoj utakmici. Galatasaray je ubacio 18 trojki u tom susretu i nema teoretske šanse da ponove takvo šutersko veče. Efes će zaigrati neuporedivo bolje u odbrani i sigurno će htjeti da se osvete na što dominantniji način.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan