Anadolu Efes vs Real Madrid: Tipovi, savjeti i kvote – 22.03.2022.

Dusan
21 ožujka, 2022
655 Views
Anadolu Efes vs Real Madrid

Turska ekipa će pokušati da zadrži peto mjesto do kraja regularnog dijela sezone, dok će Madriđani probati da izbjegnu četvrtu poziciju i nove duele sa Efesom u plej-ofu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Anadolu Efes

Činilo se da je Anadolu Efes pronašao pravu formu osvajanjem Kupa Turske i nekim važnim trijumfima u Euroligi, međutim ubjedljivi porazi od Baskonije i Monaca su promijenili tu sliku. Kako god se stvari postave, utisak je da će aktuelni šampion Europe doigravanje početi sa pete pozicije, što znači da preostali period trebaju iskoristiti da se što bolje pripreme za odlučujuće mečeve.

Ergin Ataman je nedavno istakao da je jedan od glavnih razloga za slabije partije ove sezone to što mladi Filip Petrušev nije na najbolji način zamijenio Sertaca Sanlija koji je otišao u Barcelonu i da igra Efesa najviše tu trpi.

Vasilije Micić igra na MVP nivou, dok forma Shanea Larkina dosta varira. Veoma je bitno pomenuti da je veći dio sezone propustio i Krunoslav Simon koji je jedan od najvažnijih faktora u organizaciji igre u napadu.

Real Madrid

Potpuno neočekivano, u medijima se prije par sedmica pojavila informacija da je pozicija Pabla Lasa nesigurna i da se igre „Kraljevskog kluba“ moraju popraviti kako bi iskusni trener zadržao posao. Neki su smatrali navode lažnima, neki su ih shvatili ozbiljno, ali činjenica je da Real u posljednje vrijeme ne igra dobro.

U posljednjih sedam mečeva u Endesa ligi, upisali su čak pet poraza, a niz od četiri neuspjeha u Euroligi su prekinuli teško izvojevanom pobjedom protiv Milana, na šta se nadogradio i očekivani trijumf nad Asvelom.

Kriza Reala se ogleda prvenstveno u lošoj organizaciji igre i lošim rješenjima u napadu. Odbrana je čak i tokom najveće krize znala da odgovori zadataku, ali napad to nije činio. Od Reala se očekuje da zaigra na final fouru u Beogradu i da bi se to desilo, igra će morati drastično da se popravi u narednih mjesec dana.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Krunoslav Simon je već određen period van terena, ali njegov povratak se očekuje uskoro tako da je upitan za ovaj meč. U redovima Real Madrida do kraja sezone neće biti Carlosa Alocena zbog kidanja ligamenata, dok se Trey Thompkins muči sa prehladom. Ozljeda muči Jeffa Taylora i Alberta Abaldea, tako da su i njih dvojica neizvjesna za duel u Istanbulu.

Raniji rezultati i trendovi

Anadolu Efes se nalazi na petom mjestu sa učinkom 13-10, dok Real Madrid ima 18-6 i drži drugu poziciju. Na domaćem terenu, Efes ima fantastičnih 9-1, a poraz su doživjeli samo od Barcelona nakon produžetka. Real je u gostima zabilježio šest pobjeda i pet poraza. U prvom međusobnom okršaju ove sezone, „Kraljevi“ su u Madridu pobjedili 82:69.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Anadolu Efes -4,5 (pobjeda Efesa sa pet ili više razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.76 za ovu igru.

Forma Real Madrida je jedna od najslabijih u Euroligi trenutačno, dok Efes na domaćem terenu igra mnogo bolje nego u gostima i za očekivati je da to bude jedan od presudnih faktora u ovom derbiju. Efes želi da na najbolji način finišira regularni dio sezone i tako u najboljem momentumu dočeka četvrtfinala Eurolige.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan