Anadolu Efes vs. Valencia: Tipovi, savjeti i kvote 18.10.2022. 19:00

Ognjen
17 listopada, 2022
1064 Views
Anadolu Efes vs. Valencia

Back-to-back šampion Evrope u svom Sinan Erden Domu, dočekuje ekipu iz španjolske Valenciju, koja na početku ove sezone igra veoma promjenljivo.

Anadolu Efes

Biti back2back šampion Evrope je velika stvar. A Efes je jedna od ekipa koja je to uspjela. Da COVID19, nije prekinuo sezonu 19-20, vjerujemo da bi to ponovili i tri puta! Sve zasluge idu na Erginu Atamanu, koji je uspio da nađe ulogu svakom igraču i da sastavi sjajnu ekipu.

I ove sezone Efes će predvoditi duo Micić – Larkin. Efes je sjajna napadačka ekipa, i o tom napadu se mnogo priča, ali se ne priča o odbrani, koju ekipa Efesa, zna da odigra perfektno. Posebno što u svom sastavu imaju sjajnog defanzivnca Bryanta Dunstona.

Efes nije mnogo mijenjao. Tačnije je zamjenio neke igrače koji više ne mogu igrati na tom nivou, ili su jednostavno zasićeni. Tim je napustio Kruno Simon, Singleton, Anderson i Moerman. Ali su ih zamjenili mlađi i gladniji, ništa manje kvalitetniji, Ante Žižić, Will Clyburn, Achille Polonara, Amath M’Baye.

Ekipa koja će opet napsati Euro tron. Micić i Larkin su pokretačka snaga ekipe, te će tako biti i ove sezone. Problem za Efes je taj što Larkin vuče povredu sa Eurobasketa, pa je pod znakom pitanja za ovaj meč.

Što se tiče ove sezone u Euroligi, Efes je u prvom kolu nas svom terenu savladao Crvenu Zvezdu. Crveno-Beli su tokom čitavog meča bili u egalu sa Efesom, ali u poslednjoj četvrtini Micić i Clyburn su dodali gas, i meč je otišao na stranu „pivara“ iz Istanbula.

U Monacu su poraženi nakon produžetaka. U turskom prvenstvu su neporaženi, dok su ove sezone već osvojili jedan trofej osvojivši Turski Super Kup, gdje su poprilično lako pobjedili Fener.

U ovom meču protiv Valencije su ozbiljni favoriti, i očekujemo da će prije svega odbranom zaustaviti sve prednosti gostiju iz Španjolske.

https://twitter.com/AnadoluEfesSK/status/1581943396494548992

Valencia

Valencija se ove godine dosta muči na oba fronta, i španjolskoj Endesi, tako i u Euroligi. U nizu su od četiri poraza i idu na noge šampionu Europe. Vjerujemo da je klupa trenera Mumbura dobro poljuljana i da će ovo biti veliki ispit za njega i njegove izabranike.

Poraženi su u Euroligi oba puta, i to oba puta na domaćem terenu. Prvo ih je tukla Baskonia, a zatim i ASVEL. Da problem bude veći, izgubili su za vikend i od Murcie u domaćem prvenstvu.

Najveći problem Valencija ima u odbrani. Previše lako primaju poene, a u napadu na svom nivou nije njihov najbolji igrač Bojan Dubljević.

Ni pojačanja se nisu baš pokazala u najboljem svjetlu. Chris Jones ne igra tako dobro kao u ASVEL-u, a Radebaugh nije još igrao na ovom nivou. Lošu formu sa Eurobasketa, prenio je i Klemen Prepelič, i to su jedni od glavnih razloga loše igre ekipe iz Valencije. Jako se osjeti odlazak centra Tobeya, koji je donosio defanzivnu sigurnost pod reketom.

https://twitter.com/valenciabasket/status/1581720490762436610

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

02.03.21 – Anadolu Efes : Valencia – 99:83

10.12.20 – Valencia : Anadolu Efes – 76:74

18.10.19 – Valencia : Anadolu Efes – 78:83

01.02.18 – Anadolu Efes : Valencia – 82:66

Očekivani sastavi

Za ekipu Efesa u sastavu neće biti jednog od najboljih igrača, Shane Larkina koji je odsutan zbog povrede prsta, dok su za Valenciju odsutni Hermannosson i Jimenez.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.10.22 19:00h
Tip: Pobjeda Efesa i preko 83.5 poena
Kvota: 1.87
Kladionica: 22bet

Efes posle poraza u Monacu želi da popravi utisak pred svojim navijačima. Vjerujemo da će od prve minute krenuti jako i iskoristiti probleme u odbrani koje ima Valencija i doći do sigurne pobjede, sa preko postignutih poena.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen