Arsenal – Chelsea: Analiza utakmice

Milos
25 prosinca, 2020
517 Views
nogomet tipovi

Posle Božića, pravilo u kladioničarskom svetu je da se čeka 26.12, jer se onda igra takozvani „Boxing Day“ u Engleskoj i to je pravi praznik za oči, pošto uglavnom budu vrlo zabavne utakmice na taj datum, a vrlo često bude i velikih iznenađenja. U Premier League utakmica koja nam je privukla pažnju je ona koja se igra u Londonu i koja će biti u našoj analizi i tipu. Naime, domaća ekipa Arsenala koja se muči ove sezone, dočekuje vrlo nezgodnu ekipu Chelsea, koja je do sada pokazala da ako joj se pruži prilika može da razmontira svaku ekipu na Ostrvu.

Domaća ekipa, nikako ne uspeva da pronađe svoju ličnost, jer se nekada veliki klub, koji ima vrlo kvalitetne igrače trenutno nalazi na 15-toj poziciji šampionata, bliže zoni ispadanja, nego kvalifikacijama za neko Evropsko takmičenje sledeće sezone. Na domaćem terenu imaju 2-1-4 rekord, a postigli su 6 i primili 10 pogodaka. Ekipa trenera Artete je pre par dana igrala Kup takmičenje, gde su demolirani od strane Manchester City.

Njihovi protivnici, ekipa Chelsea ima solidnu sezonu, ali imajući u vidu kako su kvalitetno kupovali letos, moglo je to i malo bolje. Nalaze se na 5-toj poziciji, a na gostovanjima imaju 3-2-2 rekord sa 12 postignutih i 7 primljenih pogodaka. Oni nisu igrali Kup takmičenje i u odnosu na ekipu Arsenala imali su jedan dan više odmora.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju određenih problema sa sastavom tima, pošto trener domaćih ne može da računa na Parteya koji je povređen, dok su pod velikim znakom pitanja Martinelli i kapiten Aubameyang. Ipak, posle suspenzije se na teren vraća Xhaka. Gosti sa druge strane ne mogu da računaju na Hakim Ziyech, Chilwell i Reece James, koji su svi povređeni.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale do sada 181 puta i rezultati su prilično izjednačeni. Ipak, što se tiče golova, moramo da primetimo zanimljiv trend, da bude dosta golova. Naime, na 6 od poslednjih 7 susreta je viđeno više od dva gola na utakmici. Ako pri tome uzmemo da 57.2% domaćih Arsenalovih i gotovo 60% gostovanja Chelsea dolazi u Over, imamo jedan lep trend.

Predlozi za tipovanje

Nećemo ovde čačkati market za konačan ishod, jer je Arsenal prilično individualno kvalitetan, ali ovogodišnje performanse pokazuju da bi moglo biti dosta golova, te smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Over 2.5 Goals (da obe ekipe postignu tri ili više pogodaka), koja opklada se plaća odličnom 1.90 kvotom u sportskoj kladionici 22Bet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Author Milos