ASVEL – Maccabi Tel Aviv: Analiza utakmice

Lefty
16 prosinca, 2020
538 Views
košarka tipovi

Nakon što su izvanrednom šuterskom predstavom savladali Barcelonu i Panathinaikos, košarkaši Asvela su ponovo ušli u negativan niz upisavši tri uzastopna poraza u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi. Posebno je težak poraz bio prošle sedmice u Minhenu kod Bayerna gdje Bavarci ni u jednom momentu nisu dozvolili sastavu T.J. Parkera da zaigra svoju igru. Francuzi sada dočekuju Maccabi i nadaju se da bi mogli prekinuti seriju poraza. S obzirom da su iz Evrolige stigli signali da će klub iz predgrađa Lyona dobiti trogodišnju licencu za učestvovanje u ovom takmičenju, to ih dovodi u situaciju da nisu pod moranjem pobjede ni u jednoj utakmici i rasterećenije mogu da igraju. Sam predsjednik kluba Tony Parker je u par navrata isticao kako je cilj napredovati iz sezone u sezonu, prvenstveno organizaciono, a svaki trijumf u Evroligi je zlata vrijedan.

Što  se tiče Maccabija, oni su konačno zaigrali onako kako se od njih očekuje i pobjedama protiv Crvene zvezde i Baskonije nagovijestili su bolje dane za „Ponos Izraela“. Povezano je to i sa povratkom dva bitna igrača (Johna Di Bartolomea i Omrija Casspija), a sada se vraća i Yovel Zoosman tako da će trener Ioannis Sfairopoulos po prvi put ove sezone imati sve košarkaše na raspolaganju. Najviše bi to moglo da rastereti Scottiea Wilbekina koji nije imao skoro nikakvu ispomoć  u napadu osim par bljeskova Elijahe Bryanta. Odbrana je uglavnom na solidnom nivou što je uvijek bio slučaj sa ekipama grčkog trenera, ali napad je škripio, a Maccabi nije imao ni sreće u nekim neizvjesnim završnicama. Bilo kako bilo, duel u Francuskoj je sjajna prilika za Izrealce da nastave u istom ritmu i da u potpunosti vrate samopouzdanje koje je bilo dosta poljuljano.

Očekivani sastavi

Maccabi stiže u Villeurbane kompletan, dok domaći tim neće moći računati na Williama Howarda koji zbog povrede karlice propušta naredne tri sedmice. Ismael Bako i Matthew Strazel nisu nastupali protiv Efesa i njihov nastup je više nego neizvjestan.

Raniji rezultati i trendovi

Od 13 odigranih utakmica u dosadašnjem toku sezone, Maccabi je upisao samo pet pobjeda. Asvel je odigrao meč manje, ali i slavio u samo tri navrata. Oba tima se ne nalaze na pozicijama koje žele i tim više ovaj duel dobija na značaju. Međusobno su u Evroligi igrali pet puta, a Asvel je slavio samo u jednom navratu.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Maccabi -2.5 (pobjeda Maccabija sa tri ili više poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.73 za ovu igru.

Maccabi je konačno uhvatio dobru formu i sa povratkom tri bitna igrača, rotacija je šira i to je velika prednost za Izraelce u ovom trenutku. Trener Sfairopoulos može tokom utakmice da odmori neke ključne igrače i tako da ih sačuva za finiš duela. Asvel je na krilima perfektnog šuta savladao Panathinaikos i Barcelonu i zbog toga sada svi protivnici ulaze sa dosta više pažnje u okršaje protiv njih. To je najbolje pokazao Bayern koji nije dopustio mnogo otvorenih šuteva Francuzima. Maccabi je favorit u ovom duelu i biće iznenađenje ako ne stigne do trećeg uzastopnog trijumfa u Evroligi.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty