ASVEL vs Monaco: tipovi, savjeti i kvote 15.06.2022.

Sportske
14 lipnja, 2022
560 Views
ASVEL vs Monaco

Počinje finale francuskog prvenstva, a sastaju se dvije evroligaške ekipe Asvel i Monaco. Ekipa iz Lyona ima prednost domaćeg terena, i pokušaće da odbrani titulu, koju su osvojili prošle godine. Ali Monaco je ekipa sastavljena od vrhunskih pojedinaca, i sigurno će biti jako motivisani da prvi put u klupskoj istoriji osvoje titulu prvaka Francuske.

ASVEL

Asvel je osvojio prvo mjesto u regularnom dijelu sezone, i osigurao prednost domaćeg terena kroz čitav playoff. Do finala su došli pobjedivši Cholet i Dijon. Cholet je na iznenadjenje mnogih uzeo break u prvoj utakmici, ali je Asvel u sledeće dvije pokazao kvalitet. Protiv Dijona nisu imali problema i veoma lako ih savladali tri puta.

Ekipa iz Lyona, koju vode braća Parker( Tony i T.J), jedan kao predsjednik, drugi kao trener, i ove sezone Asvel igra dobru, atraktivnu, brzu, napadačku košarku. Predvodi ih sjajni duo Okobo i Jones. Okobo igra sezonu života, i pored poenterskog učinka puni i sve ostale kolone. Pravi lider ove ekipe. Ogroman defanzivni i atletski potencijal ima tim Asvela. Čitava ekipa je i „visoka“ i „duga“ i mogu da odgovore u svim defanzivnim preuzimanjima. Pod košem je bedem Fall i Gist koji kroz čitavu sezonu odlično popunjavaju reket i brane obruč. Pored Okoba i Jonesa, veliki kvalitet Asvela je što imaju napadački potencijal od „pomoćnog osoblja“. Prije svega mislimo na Lightya, Howarda i Lacombea. Asvel ima jaku bazu domaćih igrača, koji doprinose u odradjivanju „prljavog“ posla, ali i da povuku kada treba.

U završnici francuskog prvenstva, Asvel izgleda bolje, svježije i motivisanije od Monaca. Ono što može igrati veoma važnu ulogu u ovoj finalnoj seriji je odbrana koji igra Asvel, ali i raspoloženje napadačkog dua Monaca James i Bacon.

Monaco

Monaco je bio na rubu eliminacije već u 1/4 finalu ovog takmičenja. Ali ekipa Saše Obradovića se provukla kroz iglene uši. Strasbourg je prvo uzeo break, i bio je nadomak pobjede i u drugom meču pa i u trećem. Oba meča su otišla na produžetke, ali Monaco je oba puta slavio, te pokazao i kvalitet i karakter, onaj šampionski. Protiv Pau Otheza su odigrali dvije sjajne utakmice na svom terenu, ali su u zato treća i četvrta bile primjer kako ne treba da igraju. Previše soliranja i nediscipline u igri.

Monaco je ove sezone izborio Playoff Evrolige, i igrali su majstoricu protiv  Olympiacosa, što još jednom pokazuje o kakvoj ekipi se radi. Prije svega predvodjena igračima koji individualnim kvalitetima mogu napraviti probleme svima. Lider ove ekipe je Mike James, koji Francusko prvenstvo igra nekako sa pola gasa. Pored njega tu je još jedan igrač sa NBA iskustvom Dwayne Bacon, koji je sličan profil igrača Jamesu. Pod košem Monaco ima sjajnog defanzivca Dontu Halla kao i Montiejunsa koji ima sposobnost da raširi reket i pogadja spolja. Zanimljivo je da je baš Litvanac posebno raspoložen protiv  Asvela i najbolje utakmice u sezoni je igrao baš protiv ekipe iz Lyona.

Obradović je dao mnogo slobode za individualne akcije trojcu James-Bacon-Montiejunas i to je donosilo rezultate u Evroligi. Ali protiv npr. Pau Ortheza im se u trećem meču odbilo o glavu, ali i u četvrtom gdje su za nepunih par minuta 4/4 ispustili +18, i doveli utakmicu u egal završnicu.

Monaco je veoma ozbiljna napadačka ekipa, i kada su u ritmu i 100% fokusirani, mogu pobjediti svakoga. Prije svega zavise od raspoloženja Mike Jamesa, koji će uzeti svojih 15-20 šuteva, bez obzira na procente.

Žele da osvoje prvu titulu francuskog prvenstva, ali će morati dati sve od sebe, jer je Asvel ozbiljna ekipa, koja kazni svaku grešku i minutu praznog hoda.

H2H

13.02.22 – Asvel vs Monaco: 87:79 / Knight 21p, James 23p

18.01.22 – Asvel vs Monaco: 75:100 / Knight 19, Montiejunas 22p

07.12.12 – Monaco vs Asvel: 84:82 / Montiejunas 28p, Jones 14p

26.11.21 – Monaco vs Asvel: 84:85 / Lee 20p, Howard 23p

Asvel i Monaco ove sezone imaju skor 2:2, i utakmice skoro sve utakmice su bile dosta blizu. Poslednji njihov duel je odigran u feburaru, a pobjednik je odlučen nakon tri produžetka. Ono što je zanimljivo, da je svaki meč bio sa mnogo poena. Obje ekipe igraju na mnogo posjeda i brzu košarku.

Očekivani sastavi

Za ekipu Monaca u sastavu u prethodnim mečevima nije bilo Brocka Motuma, koji je imao probleme sa skočnim zglobom, kao ni Paris Leea. Već duže vrijeme je odsutan i Danilo Andjušić i Gray Rob.

Asvel igra bez iskusnog Kahudija i Morgana, kao ni supertalentovanog Victora Wembanyame koji se sprema za predstojeći draft.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 16.06.22 20:30h
Tip: ASVEL
Kvota: 1.83
Kladionica: 22bet

Prve utakmice u svakoj seriji su najteže i najzahtjevnije. Gdje i treneri i igrači osjećaju trenutni „ritam i puls“ protivnika. Asvel je domaćin, ekipa koja može defanzivno da odgovori na sve napadačke zahtjeve Monaca, i imala je par dana više za odmor, skauting i trening od ekipe iz kneževine. Očekuje nas vrlo vjerovatno utakmica na veći broj poena, ali vjerujemo da će Asvel pobjediti prvu utakmicu ove serije.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske