ASVEL – Zenit Petersburg: Analiza utakmice

Lefty
13 studenoga, 2020
357 Views
košarka tipovi

Prije dva dana, košarkaši Asvela odigrali su najslabiju utakmicu ove sezone i doživjeli težak poraz od beogradske Crvene zvezde u svom „Astroballu“. Francuski tim je dobro počeo meč, ali druga i treća četvrtina su u potpunosti pripale crveno-bijelima, pa se tim T.J. Parkera sada nada da mogu pokazati reakciju i dokazati svima da im je mjesto u Evroligi. Kao potencijalno opravdanje, Asvel može istaći da su skoro 20 dana proveli u izolaciji zbog virusa korona, međutim desilo se to i drugim ekipama u Evropi, pa su veoma brzo poslije povratka na teren uhvatili ritam stare forme. Doduše, francuski sastav nije briljirao ni prije zaraze, pa ako uskoro ne pronađu željenu igru, Tony Parker možda odluči da potraži novog trenera jer njegov mlađi brat očito nije dorastao zadatku zvanom Evroliga.

Zenit je imao identičan problem kao Asvel, čak u sličnom vremenskom intervalu pa su do sada odigrali svega tri utakmice u Evroligi. Klub iz Sankt Petersburga ima velike ambicije u budućnosti, a i sama činjenica da na njihovoj klupi sjedi Xavi Pascual dosta toga govori. Tokom ljeta su angažovali par provjerenih igrača poput K.C. Riversa, Arturasa Gudaitisa, Kevina Pangosa i Vitaly Fridzona, a stigli su još Alex Poythress, Billy Baron i Denis Zakharov. Zenit je odlično i startovao sezonu, savladali su Anadolu Efes i Barcelonu, možda dva glavna favorita za šampionski naslov, a poraz od Olympiacosa prošle sedmice je prvi koji su doživjeli u ovom takmičenju u sezoni 2020/2021.

Očekivani sastavi

Asvel je protiv Zvezde nastupio bez dva igrača, a svakako je bitniji izostanak plejmejkera Norrisa Colea koji ima problema sa butnim mišićem. Odsutan je bio i Amine Noua koga muči povreda leđa. Kada je u pitanju Zenit, Xavi Pascual bi trebalo da ima sve igrače na raspolaganju večeras u predgrađu Lyona.

Raniji rezultati i trendovi

Asvel je do sada odigrao pet mečeva u Evroligi ove sezone, a jedina pobjeda ostvarena je bila ona u Vitoriji protiv Baskonije prije osam dana. Oba meča na svom terenu (protiv Zvezde i Žalgirisa), Asvel je rutinski izgubio, pa to svakako ne ohrabruje njihove navijače pred današnji okršaj. Kao što je već navedeno, Zenit je samo tri utakmica odigrao u Evroligi i na omjeru su 2-1. U najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, ove ekipe su međusobno igrale samo prethodne takmičarske godine kada je Zenit slavio na svom terenu. Zanimljivo, sva četiri okršaja u Evrokupu su pripala Asvelu.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Asvel +6.5 (pobjeda Asvela ili poraz manji od sedam poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.76 za ovu opkladu.

Iz dva razloga ovaj tip danas ima smisla i vrijednost. Prvi je taj što se očekuje reakcija tima nakon teškog poraza od Zvezde gdje je njihov trener TJ Parker bio izuzetno bijesan na viđeno, a drugi je teorija vjerovatnoće. Zvezda i Žalgiris ne spadaju u sam vrh evroligaškog karavana, pa ako Asvel ne savlada ni Zenit na domaćem terenu, nameće se pitanje koga će uopšte pobijediti? Na papiru, ovaj tim nije toliko slab koliko rezultati govore i za pretpostaviti je da bi večeras mogli pošteno namučiti ekipu iz Rusije.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty