Barcelona vs Asvel: Tipovi, savjeti i kvote – 27.01.2022.

Dusan
27 siječnja, 2022
420 Views
Barcelona vs Asvel

Barcelona

Iako se nalazi na drugom mjestu i ima samo pet poraza nakon 21 kola u Euroligi, utisak je da Barcelona ne igra toliko dominantno koliko dominantan roster ima. Katalonci su prošle sezone imali ubjedljivo najkvalitetniji tim na papiru, da bi tokom ljeta zadržali apsolutno sve nosioce igre koje su nadogradili dovođenjem super talentovanog Rokasa Jokubaitisa, Nigela Hayesa, Nicolasa Laprovittole i Sertaca Sanlija.

Litavski trener Šarunas Jasikevičius na raspolaganju ima jedan od najkvalitetnijih rostera koji je uopšte viđen u natjecanju u čitavom 21. vijeku i sve osim osvajanja Eurolige će se smatrati neuspjehom. Sigurno da je ambicija da ekipa igra najbolje onda kada to bude najpotrebnije, međutim od značaja je i utisak ostavljen u regularnom toku sezone. Prošle sedmice, Barcelona je izgubila od Unicsa u gostima, a u posljednja četiri euroligaška meča su čak tri puta gubili.

Asvel

Asvel je odlično počeo sezonu i prva dva mjeseca je bio jedan od najugodnijih iznenađenja u Euroligi, ali onda su dosta pali u formi. U posljednje vrijeme su imali problema i sa ozljedama nekih od najboljih igrača i sve to je uzrokovalo da ispadnu iz zone koja vodi u doigravanje.

Cilj ovog kluba je da iz godine u godinu igra sve bolje i bolje i da u budućnosti bude jedan od najkvalitetnijih europskih klubova. To je bar ambicija prvog čovjeka kluba Tonya Parkera. Igru Asvela ove sezone drži bekovski tandem koji čine Elie Okobo i Chris Jones.

U najavi ovog susreta, trener Barcelona Šarunas Jasikevičius je istakao da je pomenuti duo jedan od najboljih u Europi i mnogo je nezgodno igrati protiv Asvela kada su obojica raspoložena da pruže svoje najbolje izdanje.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Alex Abrines je već duže vremena van parketa zbog ozljede kod Barcelone, dok će ovaj meč propustiti Sertac Sanli zbog virusa korona i Pierre Oriola zbog problema sa leđima.

U redovima Asvela nema Antoinea Diota koji je ozlijeđen, kao ni Williama Howarda zbog problema sa koljenom.

Raniji rezultati i trendovi

Barcelona je na učinku 16-5 u dosadašnjem toku sezone, a Asvel je na 9-12. Iz Blaugrane je ove sezone bodove odnio samo Milano u Euroligi, dok Asvel u gostima ima 3-6, uz četiri uzastopna poraza na strani u ovom natjecanju. U prvom meču između ovih timova ove sezone, Barcelona je slavila sa 20 razlike u Francuskoj, a Asvel je prošle takmičarske godine dobio oba međusobna okršaja.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Barcelona -11,5 (pobjeda Barcelone sa 12 ili više razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Barcelona je u prvom meču deklasirala Asvel u gostima ove sezone, a u najavi ovog susreta je Jasikevičius pominjao dva poraza iz prošle sezone za koja Katalonci žele propisno da se osvete Francuzima. Za očekivati je dominatnu igru Barcelone i ubjedljivu pobjedu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan