Barcelona vs. Joventut: Tipovi, savjeti i kvote – 05.06.2022.

Sportske
4 lipnja, 2022
559 Views
Barcelona vs Joventu

Barcelona je lagano pobjedila ekipu Joventuta u prvom meču i sada želi da još jedanput da odbrani svoj teren, i da još više otvori prolaz ka Finalu. Joventut je igrao odlično tokom sezone, ali u prvom meču nisu imali odgovor za igru Barcelone. Da li će to izgledati bolje u meču broj 2.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Barcelona

Ekipa Sarunasa Jasikeviciusa se oporavila od neuspjeha na F4 Evrolige u Beogradu, kada ih je većina stručnjaka vidjela već kao nove šampione. Tokom čitave sezone su igrali sjajno na sva tri fronta, predvodjeni zvanično najboljim igračem Evrolige, Nikolom Mirotićem. Tako su nastavili i u playoffu. Poslije lakog eleminisanja Gran Canarie, na red je došla jedna od najčvršćih ekipa u Evrokupu.

Prvi meč izmedju ove dvije ekipe, prošao je očekivano. Barca je pobjedila sa 17 poena razlike. Reklo bi se relativno lako. Ali nije izgledalo poslije prve četvrtine tako. Joventut je otvorio utakmicu veoma čvrsto i jako u odbrani, i rezultat nakon prvih 10 minuta je bio 11:11. Ali u nastavku Barcelona je u svoj prepoznatljiv ritam, i razlika je samo rasla. Pored pomenutog Mirotića, ekipa Barce je mnogo dobila napadački povratkom Higginsa koji je bio odsutan skoro čitavu sezonu. Velika snaga Barce je po košem, gdje pored Mirotića, ordiniraju Davis i Sanli, kao dva možda i najbolja roll centra u Evropi, povezani u isti roll sa Nickom Calatesom.

Barca je kvalitetnija i dosta šira ekipa. Oni žele da odbrane domaći teren još jedanput, i da potpuno rasterećeno idu na vrelo gostovanje u Badalonu.

Joventut

Ekipa iz Badalone je čitavu sezonu igrala jako dobro. U svojoj grupi u Evrokupu su zauzeli prvo mjesto, i imali su prednost domaćeg terena sve do finala. Ali, doživjeli su šok kada ih je pred domaćom publikom pobjedila ekipa Ulma. U 1/4 finalu su odbranili domači teren i pobjedili ekipu Tenerifa.

Ekipa Joventuta čitavu sezonu igra fizičku košarku sa mnogo kontakta, jakom defanzivom i šuteva za tri. Tim je sastavljen od iskusnih i provjerenih igrača poput Ante Tomića i Pau Ribasa. Pored ove dvojice veterana odličnu sezonu igra Willis koga traže i Evroligaški klubovi, kao i sjajni napadač Brandon Paul.

Najveći problem za ekipu Joventuta je kada nalete na ekipu koja im širinom i fizikom može odgovoriti. A to je svakako Barcelona, koja čitavu sezonu igra odličnu odbranu, ali uz to je sposobna svakoj ekipi da u napadu ubaci 90+ poena.

H2H

03.06. 22. – Barcelona vs Joventut : 89:72 / Sanli 16p, Willis 11p.

27.03.22. – Joventut vs Barcelona: 83:72 /  Feliz 21p, Davis 19p

30.01.22 –  Barcelona vs Joventut: 99:81 / Laprovittola 21, Tomić 20p

Oba kluba ove sezone su odbranili svoje terene. Ono što je bitno, obje ekipe uprkos jakoj odbrani, igraju veoma brzu košarku, gdje pada mnogo poena.

Očekivani sastavi

Za ekipu iz Badalone u prvom meču u sastavu nije bio Slovak Vladimir Brodziansky koji je jedan od najboljih igrača ekipe, koji je po svemu sudeći već dogovorio sve sa Turskim Bahcesehirom. Pored Brodzianskog tu nije ni Feliz ni Fernan Basass.

U ekipi Barcelone nedostaju Oriola, Exum i Smits.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 05.06.22 12:30h
Tip: Pobjeda Barcelone i više od 157.5 poena.
Kvota: 2.04
Kladionica: 22bet

Pobjeda Barcelone je nekako „realna“ u ovom meču. Ali ova dupla igra pojačava value, i gledajući prethodne duele ove dvije ekipe, i na koliko posjeda igraju, mislimo da će prebaciti i granicu od 157.5 poena. Vjerujemo da će ekipe biti napadački raspoložene iako je utakmica u matine terminu.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

Author Sportske