Barcelona vs. Real Madrid: Tipovi, savjeti i kvote 19.05.2022.

Dusan
19 svibnja, 2022
552 Views
Barcelona vs. Real Madrid

Pablo Laso ima katastrofalan H2H protiv Šarunasa Jasikevičiusa, a Real Madrid je u seriji od pet poraza protiv Barcelone. Ipak, pobjeda u ovom polufinalu bi vrijedila više nego svih Barceloninih prethodnih pet.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Barcelona

U posljednje tri godina, Barcelona je uložila najviše novca u svojoj povijesti, a sve sa ciljem da osvoje Euroligu. U ljeto 2019. godine su potpisali Nikolu Mirotića koji je odbio nekoliko NBA ponuda, a pored njega su stigli Cory Higgins, Alex Abrines i Brandon Davies.

Naredne godine su za trenera imenovali Šarunasa Jasikevičiusa, a na mjesto startnog razigravača je doveden Nick Calathes. Barcelona je bila apsolutno prvi favorit da osvoji Euroligu prošle godine, ali izgubili su u finalu od Anadolu Efesa.

Nakon što je sezona završila, zadržali su sve navedene igrače, a potpisali su još Nicolasa Laprovittolu, Nigela Hayesa, Rokasa Jokubaitisa, Dante Exuma i Sertača Šanlija. Na taj način, Jasikevičius je dobio dvije ultra moćne petorke i u rosteru ima 12 igrača koji mogu odigrati na najvećem mogućem nivou i ubaciti 15 ili više poena kada su raspoloženi.

Sve osim osvajanja Eurolige će se smatrati neuspjehom i Barcelona će morati da se izbori sa pritiskom. Ako ponovo zakažu, nema dileme da su određene promjene neizbježne.

Real Madrid

Od 1996. do 2011. godine, Real Madrid je igrao samo jednom na Final Fouru Eurolige. Tada je u klub kao glavni trener došao Pablo Laso i sve se promijenilo. U njegovoj eri, ovaj klub je osvojio Euroligu dva puta, a ovo će mu biti sedmi nastup na završnom turniru.

Najveću krizu u svom mandatu, Laso je proživio prije nekoliko mjeseci. Od veljače do travnja, Real Madrid je igrao katastrofalno. Kombinovano su pobijedili na samo 5 od 21 utakmice u Euroligi i Endesa ligi i pojedini španjolski mediji su pisali da je moguća i promjena na trenerskoj klupi.

Tokom krize, Laso je odstranio iz tima Treya Thompkinsa i Thomasa Huertela, a Guerschon Yabusele je finansijski kažnjen zbog lošeg ponašanja. Taj potez je donio pozitivan efekat i Real Madrid je počeo da igra sve bolje i bolje.

U četvrtfinalu Eurolige su savladali Maccabi Tel Aviv sa 3-0 u seriji i svi problemi koji su trajali dva mjeseca su zaboravljeni. Real Madrid je sada u seriji od devet uzastopnih pobjeda i u odličnom raspoloženju dolaze u Beograd. Upravo su na ovom mjestu osvojili svoju posljednju Euroligu 2018. godine kada je Luka Dončić pokorio Europu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

U prvoj njihovoj međusobnoj utakmici ove sezone, Real Madrid je pobijedio Barcelonu 88:83 u finalu Superkupa Španjolske. Nakon toga su igrali po dva puta u Euroligi i Endesa ligi, kao i u finalu Copa del Rey i svih pet puta je pobijedila Barcelona. Od dolaska Jasikevičiusa u Barcelonu, igrali su 14 puta protiv Real Madrida i H2H je 11-3 za Katalonce.

Očekivani sastavi

Barcelona ima sve igrače na raspolaganju. Rudy Fernandez nije igrao u zadnje tri sedmice za Real  Madrid, ali očekuje se da bude potpuno spreman za ovaj meč. Thomas Huertel i Trey Thompkins su zdravi, međutim ne očekuje se da igraju na Final Fouru.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 19.05.2022 21:00 CET
Tip: Barcelona -2
Kvota: 1.73
Kladionica: 22Bet

Kada nekoga pobijediš pet puta uzastopno, onda to dovoljno govori o razlici u kvalitetu. Barcelona je bolja od Real Madrida i jedini problem bi mogli imati je mnogo veći pritisak koji imaju Katalonci u ovom momentu. Ipak, sa igračima koje imaju, morali bi prevazići sve poteškoće i pobijediti ovu utakmicu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan