Baskonia vs Fenerbahče: Tipovi, savjeti i kvote – 23.03.2022.

Dusan
22 ožujka, 2022
466 Views
Baskonia vs Fenerbahče

Baskonia i Fenerbahče i dalje imaju teoretske šanse za plasman u četvrtfinale Eurolige. Pobjednik ovog meča će ostati u trci za top8, dok će poraženi skoro sigurno završiti sa tom pričom.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Baskonia

Spletom mnogih okolnosti, Baskonia teoretski može zaigrati u četvrtfinalu Eurolige. Scenario je teško izvodiv, ali teoretski moguć. Za tako nešto, klub iz Vitorije će morati da pobijedi na preostale tri utakmice, a usput da se uzda da će Monaco i Crvena zvezda završiti regularnu sezonu sa manje od 14 pobjeda što nije nemoguće.

Prvi od tri zadatka biće utakmica protiv Fenerbahčea. U posljednja tri euroligaška kola, klub iz Vitorije je upisao tri pobjede i nalaze se možda u najboljoj formi od početka sezone. Rokas Giedraitis je protiv Albe odigrao najbolji meč ove godine, uz standardno dobrog Wadea Baldwina.

Trener Neven Spahija je u više navrata isticao da njegov tim može igrati kvalitetno, ali da je stalni problem konzistentnost jer se veoma često dešava da Baskonia nakon jedne odlične utakmice odigra ispod svakog nivoa prvu narednu.

Fenerbahče

Jedna od ekipa kojoj je najviše naškodilo izbacivanje ruskih klubova iz Eurolige je Fenerbahče. Izabranici Aleksandra Đorđevića više nemaju prava na kiks ako žele da igraju četvrtfinale ovog natjecanje i sve osim pobjede u Vitoriji će skoro sigurno značiti kraj nadanja.

Jedan od najvećih problema je to što Fenerbahče ima slabiji međusobni skor sa Monacom i Crvenom zvezdom, te će im skoro sigurno trebati 14 pobjeda za plasman u top8. Dobra vijest za žuto-plave je što se kadrovska situacija konačno poboljšala i Jan Vesely i Pierria Henry bi trebali dobiti neke minute u ovom okršaju.

U periodu dok je Nando De Colo bio odsutan, Fenerbahče je igrao ubjedljivo najbolju košarku u sezoni, međutim sa njegovim povratkom stvari su se vratile na staro. Utisak je da se igra previše prilagođava francuskom beku kada je on na parketu i da to škodi, pogotovo u odbrani gdje De Colo nikada nije davao neki značajan doprinos.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Oba trenera bi u ovom meču trebala imati sve igrače na raspolaganju.

Raniji rezultati i trendovi

Baskonia je odigrala 25 utakmica u Euroligi do sada i nalazi se na učinku 10-15. Čak sedam od deset pobjeda su ostvarili u svojoj „Fernando Buesa areni“. Fenerbahče ima skor 9-13, a ono što je nevjerovatno, to je da imaju 1-10 učinak na gostovanjima ne računajući mečeve protiv ruskih klubova. Jedina pobjeda je ostvarena protiv Milana. U prvom međusobnom duelu ove sezone, Fenerbahče je rezultatom 75:53 rutinski porazio Baskoniju.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je pobjeda Fenerbahčea uključujući eventualne produžetke, a kladionica 22Bet daje kvotu 1.94 za ovu igru.

Ovo je duel dvije ekipe u kojem niti jedan tim nema pravo na kiks, što znači da će oba sastava biti potpuno skoncentrisana i motivisana. U takvim duelima, obično preovlada suvi kvalitet, a on je na strani Fenerbahčea. Povratak Henrya i Veselya u rotaciju će biti od možda i presudnog značaja za ishod ovog meča.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan