Bayern – Maccabi Tel Aviv: Analiza utakmice

Lefty
25 veljače, 2021
406 Views
košarka tipovi

Na devet kola do kraja regularnog dijela sezone u Euroligi, Bayern se nalazi u odličnoj poziciji da se izbori za mjesto u četvrtfinalu ovog takmičenja, što bi bio istorijski rezultat za ovaj klub.  Mnogi su im ljetos prognozirali borbu za izbjegavanje jedne od posljednjih pozicija na tabeli, ali italijanski stručnjak Andrea Trinchieri je potvrdio zašto se smatra jednim od najboljih europskih trenera današnjice. Ipak, sa Bambergom je u par navrata bio blizu plasmana u četvrtfinale, kao i jednom sa Cantuom, ali ostao je kratak svaki put, tako da će motiva biti na pretek da se istorija ne ponovi. Bavarci su u posljednja dva kola Eurolige odigrali dosta slabije od nivoa na kojem su bili većim dijelom takmičarske godine i večeras će morati da podignu nivo odbrane kako bi stigli do možda i presudna dva boda ove sezone.

Bez ikakve dileme, Maccabi je najneugodnije iznenađenje ovosezonske Eurolige. Nakon što su u momentu prekida prošle sezone bili peti na tabeli, očekivanja su bila da se slično ponovi i ove sezone. U tu svrhu su dovedeni i bivši NBA igrači iz Hrvatske: Ante Žižić i Dragan Bender, ali obojica su razočarala. U uvodnih par mjeseci je nedostajalo nekoliko domaćih igrača zbog raznih povreda, ali njihovim povratkom se ništa nije promijenilo. U napadu osim Scottiea Wilbekina ne postoji igrač koji u kontinuitetu može ubacivati preko 10 poena, dok ni odbrana nije ponovila izdanja iz prethodne takmičarske godine. Bilo kako bilo, tim iz Tel Aviva će se potruditi da okonča sezonu na najbolji mogući način, međutim već sada je jasno da će šestu godinu za redom ostati van plasmana u plej-of Eurolige.

Očekivani sastavi

Bayern neće moći računati na usluge Nihada Đedovića koji ima probleme sa koljenom, dok je upitan nastup Žan Mark Šiška. Kada se radi o Maccabiju, sigurno u protokolu neće biti Yovel Zoosman, a vjerovatno igrati neće ni Omri Casspi. Scottie Wilbekin vuče blagu povredu, dok je Othello Hunter imao virozu, ali obojica se očekuju u sastavu.

Raniji rezultati i trendovi

Bayern je na učinku 15-10 ove sezone u Euroligi, dok Maccabi ima skor 10-13. Izraelci imaju dva susreta manje zbog strožijih mjera oko covida-19, pa su neki mečevi morali biti odgođeni jer protivnici nisu mogli da uđu u državu. Maccabi vodi 5-2 u međusobnim duelima protiv Bavaraca, ali tim iz Minhena je pobijedio u prethodna dva okršaja.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Bayern -1 (pobjeda Bayerna sa dva ili više razlike, a ako bude tačno jedan razlike za Bavarce, vraća se ulog). Kladionica 22Bet nudi kvotu 1.71 na ovu igru.

U ovom trenutku, jasno je da Maccabi nema skoro nikakve šanse za doigravanje, plus uz preskočene treninge Wilbekina i Huntera, pitanje je koliko su spremni za ovaj duel. Bayern će sigurno odreagovati nakon poraza od Asvela, a znajući koliki značaj ima ovaj meč, pristup će biti na visokom nivou od početka do kraja. Maccabi je demoliran od Milana u prošlom kolu i govor igrača je takav kao da su se predali gubitkom šansi za nastup u četvrtfinalu. Sa takvim pristupom teško mogu bilo šta napraviti u Njemačkoj.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty