Bayern vs Alba: Tipovi, savjeti i kvote – 10.05.2022.

Dusan
9 svibnja, 2022
624 Views
Bayern vs Alba

Dva glavna kandidata za titulu u njemačkoj Bundesligi će igrati međusobno utakmicu pred početak doigravanja.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Bayern

Bayern je ove sezone ponovio povijesni rezultat u Euroligi plasmanom u četvrtfinale. Odigrali su veoma hrabru seriju protiv Barcelone i poraženi su 3-2 nakon pet utakmica. U odlučujućem susretu u Blaugrani, imali du vodstvo nakon prvog poluvremena, ali nisu uspjeli da naprave senzaciju.

I pored toga, Bayern sezonu u Euroligi može smatrati više nego uspješnom. Sada je potpuni fokus na Bundesligi gdje su prošle sezone neočekivano ostali bez titule. U finalu su izgubili 3-1 od Albe i sada je primarni cilj da se titula vrati u njihovu vitrinu.

Bayern će regularnu sezonu u Bundesligi završiti na trećem mjestu, ali to ne znači da neće pokušati da pobijede najvećeg rivala pred domaćim navijačima. Jedan od najvećih kvaliteta svih ekipa koje je trenirao Andrea Trincheri je u tome da njegove ekipe ne zavise od pojedinca, nego od timske igre i kvalitetne odbrane.

Iako su ove sezone ostali bez Jalena Reynoldsa i Wadea Baldwina, a kvalitetne zamjene nisu dovedene, ostali su na istom nivou kvaliteta.

Alba Berlin

Aito Garcia Reneses je prošlog ljeta odlučio da se umirovi. Alba Berlin je odlučila da ne dovodi novog trenera nego je povjerenje ukazano Israelu Gonzalezu, dugogodišnjem asistentu legendarnog Aita. Gonzalez je u svojoj prvoj sezoni uradio odličan posao.

Alba je u Euroligi nastavila sa dobrim igrama, dok su u Bundesligi osigurali prvo mjesto po završetku regularne sezone i imaće prednost domaćeg terena kroz čitavo doigravanje. Baš kao i Bayern, Alba je imala mnogo problema i poteškoća sa ozljedama.

Dosta igrača je veoma često odsustvovalo, ali Gonzalez je pronalazio svaki put način da nadoknadi izostanke. Jaleen Smith je na dobar način zamijenio Peytona Sivu koji je pet godina bio glavni igrač Albe.

Maodo Lo je odigrao vjerovatno najbolju sezonu u svojoj karijeri, dok se odličnim ispostavilo i potpisivanje dva Izraelca: Yovela Zoosmana i Tamira Blatta. Alba nema rezultatski imperativ na ovom gostovanju u Minhenu, ali još uvijek ove sezone nemaju pobjedu protiv Bayerna i probaće to da promijene.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Tri puta su Bayern i Alba igrali ove sezone i sva tri puta je Bayern ostvario pobjedu. Na domaćem terenu, Bayern je na 14-2 u Bundesligi, dok je Alba u gostima na 13-2.

Očekivani sastavi

Darrun Hilliard se i dalje oporavlja od teške ozljede kod Bayerna, dok je Othello Hunter upitan za ovaj meč. Corey Walden se vratio treninzima, ali je nesigurno da li će igrati protiv Albe. Kod gostiju, Marcus Eriksson je i dalje van pogona, a Oscar da Silva je neizvjestan nakon što je propustio par mečeva.

Prijedlog za klađenje

Tip: Bayern -2
Kvota: 1.74
Kladionica: 22Bet

Ova utakmica nema rezultatski značaj, međutim Bayern igra pred domaćim navijačima i nikad nije lijepo kada se izgubi od najvećeg rivala za titulu. Bayern je u dobroj formi i trebali bi ostvari pobjedu pred početak doigravanja.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan