Bayern vs CSKA: Tipovi, savjeti i kvote – 24.02.2022.

Dusan
24 veljače, 2022
698 Views
Bayern vs CSKA

Bayern

Od početka ove sezone, Bayern je konstantno mučio muku sa ozljedama i da je tim Andree Trinchierija imao malo više sreće, vjerovatno bi sada imali i nekoliko pobjeda više. Najveći udarac su doživjeli u prvih nekoliko kola kada nije igrao najbolji igrač Vladimir Lučić i nakon serije poraza nije se bilo lako vratiti u pravi ritam.

Corey Walden i Ognjen Jaramaz nisu prikazali ni iz bliza partije na nivou na kojem su igrali u Partizanu dok im je trener bio Trinchieri, dok je Othello Hunter dosta slabiji igrač od Jalena Reynoldsa koji je kontrolisao reket Bavaraca.

U svim tim okolnostima, Bayern je i dalje zadržao šanse za plasman u četvrtfinale Eurolige, ali za tako nešto će morati da naprave i nekoliko iznenađenja u posljednjoj trećini regularnog dijela sezone, a jedno takvo bi bila pobjeda protiv moskovskog CSKA.

CSKA

CSKA je ekipa koja je dosta razočarala do sada. Gledajući kvalitet sastava na papiru, skoro svi su očekivali da se bore sa Barcelonom za prvo mjesto, a oni niti u jednom momentu nisu došli do top4.

Aleksey Shved nije na nivou partija iz Khimkija, Nikola Milutinov je nakon prošlosezonske ozljede dosta stagnirao, a uprava kluba je pokušavala na sve načine da razmrda tim, međutim metoda poput odbijanja od plate nakon debakla protiv Unicsa u decembru nije dala željeni rezultat.

Sada su posegnuli za novim pojačanjima, pa su doveli čak dva razigravača. Jedan je Kevin Pangos, vjerovatno najbolji plejmejker prošlosezonske Eurolige koji se nije snašao u NBA, a drugi je Allerik Freeman. To jasno pokazuje da CSKA nije odustao od želje da osvoji europsko natjecanje u maju ove godine, ali igra će morati drastično da se popravi da bi uopšte bili u konkurenciji.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Paul Zipser već nekoliko sedmica aktivno trenira sa timom, međutim još uvijek se nije vratio u sastav Bayerna, dok je Nihad Đedović odigrao neke minute u posljednje vrijeme. Ognjen Jaramaz se ozlijedio prije dvije sedmice, ali trebalo bi da zaigra u ovom duelu.

Kevin Pangos najvjerovatnije neće debitovati u Njemačkoj, ali bi Allerik Freeman trebalo da bude u protokolu. Toko Shengelia je propustio par mečeva zbog problema sa nogom, ali njegov povratak se očekuje ovog četvrtka.

Raniji rezultati i trendovi

Nakon 24 kola u Euroligi, Bayern je na polovičnom učinku 12-12, dok CSKA ima skor 14-10. Na domaćem terenu u Minhenu, Bavarci su na sasvim dobrih 8-4, a CSKA je na 6-6 u gostima. U prvom meču ove sezone između ovih timova, CSKA je slavio na svom parketu 77:74, a od ukupno devet međusobnih duela, Bayern je slavio samo jednom.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Bayern +5,5 (pobjeda Bayerna ili poraz manji od šest poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.71 za ovu igru.

CSKA će sigurno promijeniti sistem igre sa dva nova plejmejkera, ali Dimitris Itoudis nije imao dovoljno vremena da uigra nove igrače. Zbog svega toga, Bayern će sigurno znati kako da se spremi i da odigra jedan kvalitetan meč. Rijetko se dešavalo Bavarcima ove sezone da podbace na domaćem terenu i sigurno će ostaviti zadnji atom snage, pogotovo ako se zna važnost ovog susreta za borbu za top8.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan