Bayern vs Olympiacos: Tipovi, savjeti i kvote – 04.03.2022.

Dusan
3 ožujka, 2022
570 Views
Bayern vs Olympiacos

Bavarci su sada u odličnoj situaciji da se izbore za nastup u četvrtfinalu i eventualni trijumf bi ih dodatno približio cilju. Olympiakos se nije naročito iskazao na gostovanjima ove sezone, te će domaći tim itekako vidjeti svoju šansu ovdje.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Bayern

Nakon što su ruski klubovi suspendovani iz Eurolige, Bayern je došao u situaciju da bude na korak od plasmana u četvrtfinale jer su izgubili sva tri meča protiv klubova iz Rusije ove sezone.

Ono što takođe ide u prilog klubu iz Minhena, to je mnogo bolja kadrovska situacija jer se ozlijeđeni igrači polako vraćaju u tim, a i forma je bila u usponu tokom januara i februara, te je Andrea Trinchieri na dobrom putu da napravi još jedan izvanredan rezultat sa njemačkim klubom.

Vladimir Lučić je bez ikakve dileme apsolutni lider na parketu, a sve bolje u posljednje vrijeme izgledaju Corey Walden i Augustine Rubit. Potencijalni problem je što Bayern tačno mjesec dana nije igrao euroligašku utakmicu, te su uglavnom trijumfe ostvarivali u domaćem natjecanju, pa ostaje da se vidi kako će reagovati nakon duge pauze.

Olympiakos

Olympiakos je na najbolji način izašao iz blage krize u koju su bili zapali nakon što je većina tima bila zaražena virusom korona. Prvo su porazili Baskoniju i Anadolu Efes u Euroligi, a potom su osvojili Kup Grčke pobjedom protiv Panathinaikosa u velikom finalu.

Dobra forma je potvrđena prošle sedmice kada su savladali i Milano na svom terenu, te u ovom momentu djeluje skoro sigurno da će tim iz Pireja imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalnim okršajima.

Tokom cijele sezone, Sasha Vezenkov igra na impresivnom nivou i bez dileme je prvo napadačko ime Olympiakosa, dok Kostas Sloukas na odličan način diriguje organizacijom igre, a u stanju je i da pogodi bitne šuteve što je na svojoj koži najbolje osjetio Efes.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Paul Zipser je prošle sedmice zaigrao prvi put za Bayern nakon duge pauze zbog operacije mozga, a vratio se i Darrun Hilliard nakon tri mjeseca odsustva. Nihad Đedović takođe konkuriše za tim, tako da je jedini odsutan Nick Weiler Babb koji je doživio težak pad protiv Hamburga. Olympiakos nema problema sa ozljedama i u kompletnom sastavu dolazi u Njemačku.

Raniji rezultati i trendovi

Ako se ne računaju rezultati protiv ruskih klubova, Olympiakos se nalazi na omjeru 14-7, dok je Bayern na 12-9. Na domaćem terenu u Minhenu, Bavarci imaju 8-4, a crveno-bijeli su na 3-6 van Pireja. U prvom duelu ovih klubova ove sezone, Olympiakos je razbio Bayern sa 83:60. Ovo će biti deseti međusobnih susret između Olympiakosa i Bayerna, a Grci vode sa 7:2.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Bayern +3,5 (pobjeda Bayerna ili poraz manji od četiri poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.75 za ovu igru.

Gledajući koncepciju timova, obje ekipe insistiraju na čvrstoj igri i kvalitetnoj odbrani. Ono što je takođe karakteristično za Olympiakos, to je da potpuno drugačije izgledaju na domaćem i gostujućem terenu.

Dok su najbolji domaćin u Euroligi, tako su jedan od najslabijih gostujućih timova, a sada dolaze na noge Bayernu koji takođe mnogo bolje igra pred svojim navijačima. Za pretpostaviti je da ćemo vidjeti neizvjestan duel u kome bi domaćin trebalo da slavi ili bar da pokrije hendikep ako se pobjednik bude odlučivao u zadnjem napadu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan