Blachowicz vs. Rakić: Tipovi, savjeti i kvote – 15.05.2022.

Dusan
14 svibnja, 2022
537 Views
Blachowicz vs. Rakić

Meč koji odlučuje novog izazivača u poluteškoj kategoriji, meč na 5 rundi, meč stare škole protiv nove generacije, meč koji čitav Balkan i Evropa dugo čekaju, meč istine i za jednog i drugog! Blachowicz protiv Rakića.

Krenimo prvo od bivšeg šampiona Poljaka Blachowicza.

a našem portalu rade samo provjereni eksperti koji su specijalizirani za određene sportove i lige. Svakog dana ostavljaju svoje najbolje selekcije od kojih najbolji tip biramo za Tip Dana. Za dodatnu zaradu svakodnevno objavljujemo i Tiket Dana.

Jan Blachowicz

Jan je zadnji meč odradio dosta atipično za njega, nismo navikli da ga gledamo u tom izdanju. Poražen je od Glovera Teixeire, davljenjem u drugoj rundi. Na stranu taj poraz, ali Blachowicz nije ni blizu izgledao kao onaj borac koji je izdominirao Adesanyu i nokautirao Reyesa, posebno sa aspekta brzine i kretanja.

Jan je kompletan borac, ali kao i Rakić svoju prednost traži u stand upu. Ono što ga najviše krasi su njegova fizička snaga, može komotno sa svojom snagom i gabaritima da se bori u teškoj kategoriji. To najbolje prikazuje kako je zadavio Devina Clarka koji je jako čvrst momak, od stoječke, kao da je protiv njega momak od 70 kg.

Blachowicz ima i crni poraz u BJJ, i 9 pobjeda SUB, ali većinu tih pobjeda je ostvario u KSW-u. Ono što svi borci trebaju da se paze protiv Blachowicza su njegovi direkti, koji su razorni, i ima izrazito jak K.O. power.

Opasni laktovi i klinč, kada je u klinču sav svoj raskošni Muay Thai koristi povezano sa svojim gabaritima i snagom. Završnice protiv Corey Andersona i Rockholda su pravi primjer, koliko je opasan u tom segmentu borbe.

Ali, ipak, njegov najveći problem je kada se nadje na ledjima, i kada protiv sebe ima dovoljno jakog i spretnog borca da ga zadrži dole i nanese štetu. To se najbolje vidjelo u njegovoj fazi karijere tek kada je potpisao za UFC i nije dobro usavršio odbranu od rušenja, od 6 borbi je ima 4 poraza, i da je izgubio u Zagrebu od Igora Pokrajca, vjerovatno ne bi bio gdje je sada.

Aleksandar Rakić

Aleksandar Rakić je momak koji je potpuno predan i fokusiran ka jednom cilju. To je da postane UFC šampion. A od tog cilja ga dijele dvije borbe. Prvo mora da pobjedi Poljaka. Slično kao i Blachowicz i Rakić je ogroman za polutešku kategoriju, i snagom i visinom.

Pa će u tom segmentu da parira Janu. Rakić je svoju karijeru počeo da gradi u kickboxingu, i stand up mu je osnovni porilački background, ali ljudi mnogo podcjenjuju njegovo rvanje, koje je zadnjih godina mnogo unaprijedio sa bivšim Iranskim olimpijcem Babakom.

U UFC-u smo vidjeli dva različita Rakića, prvi je onaj divlji, koji juri svakom protivniku da otkine glavu, kao nesrećnom Manuwi, a drugi je Rakić koji je 100% fokusrian, smiren, taktički ima i plan A, B, C, radi strpljivo i osvaja bodove.

Promjenio ga je poraz protiv Ozdemira, koji ga je sigurno unazadio od napada za titulu, ali mu je donio potrebno iskustvo i sazrio je. Zadnja dva meča je dobio na odluku, i oba je meča dominirao u rvačkom dijelu.

Držao svoje protivnike na podu, baš ono što ne voli Jan. Ima sjajne i eksplozivne low i calf kickove, i sa njima bi mogao sasjeći i usporiti napade Blachowicza. Rakić mora da se pazi Janovih ručnih tehnika, ali je mnogo radio na eskivažama i kretnjama pa mislimo da će i taj segment dosta dobro riješti.

Mi vam predlažemo da se kladite na pobjedu Rakića, i kvotu 1.55, ako želite da birate metod pobjede onda bi vam predložili da se kladite na pobjedu Rakića odlukom a kvota je sjajnih 3.44.

Mislimo da će Rakić iskoristiti svoju prednost u rvanju i dosta dobro kontrolisati Jana na parteru, i privesti borbu kraju. Meč je na rasporedu u noći sa subote na nedelju oko 04h.

H2H:

Blachowicz: 39 godina, 28W-9L, visina 188cm, reach 198cm.

Rakić: 30 godina, 14W-2L, visina 194cm, reach 198cm.

Tip: Aleksandar Rakić 

Kvota: 1.55

Kladionica: bet365

Ovu opciju odličnim tečajem od 1.55 plaća kladionica bet365 koja trenutno nudi fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, s kojom svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost ostvarivanja do €25 za besplatne oklade, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan