Bologna – Atalanta: Analiza utakmice

Milos
23 prosinca, 2020
499 Views
nogomet tipovi

Solidno smo juče tipovali, ali trebalo je malo više sreće na utakmici Španske lige, gde je meč završen sa samo dva gola, a realno moglo ih je biti bar 4. Ali kao što ste i navikli od nas svakodnevno nastavljamo sa našim analizama i tipovima, te ćemo danas tipovati jednu utakmicu iz lige koju preferiramo, i gde je linija na total marketu vrlo privlačna imajući u vidu koje ekipe igraju. U okviru vanrednog kola Serie A, na stadionu Renato DallAra, sastaju se domaća ekipa Bologne, i gosti iz Bergama, ekipa Atalante.

Domaća ekipa, Bologne koju sa klupe vodi trener Siniša Mihajlović, nalazi se trenutno na 14-toj poziciji tabele, a na domaćem terenu ove sezone imaju solidan rekord od 3 pobede, 0 nerešenih i 3 poraza uz gol razliku od 12 postignutih i 13 primljenih golova. Međutim na poslednje četiri utakmice forma je u padu, pošto su zabeležili dva poraza (Inter 1-3 i Roma 1-5), kao i dve nerešene (Spezia 2-2 i Torino 1-1).

Njihovi protivnici, ekipa Atalante polako pronalazi svoju staru formu, pošto se čini da su se odmorili od velikih napora igranja na dva fronta. Trenutno se nalaze na 7-oj poziciji šampionata, a na gostovanjima imaju 3 pobede, 2 nerešene i 1 poraz uz gol razliku od 12 postignutih i 9 primljenih pogodaka. Oni na zadnjih pet utakmica imaju 3 pobede i 2 nerešene, ali su igrali protiv nekih vrlo snažnih ekipa kao što su Juventus, Roma i Ajax.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju određenih problema sa sastavom tima, te Bologna neće moći da računa na povređene Aaron Hickey, Ibrahima Mbaye, Andreas Skov Olsen, Lukasz Skorupski, Federico Santander, dok Atalanta neće moći da računa na Mattia Caldara, Mario Pasalic.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale do sada 34 puta i rezultati su prilično izjednačeni pošto je domaća ekipa pobedila na 8 susreta, 9 puta je bilo nerešeno i gosti su dobili 17 mečeva. Što se tiče golova bilo je mešovitih rezultata, ali je na 3 od zadnjih 6 viđeno više od dva gola. Na domaćem terenu Bologna na 66.7% domaćih mečeva igra utakmice sa minimum 3 gola, dok Atalanta na 66.7% gostovanja igra utakmice sa tri ili više golova.

Predlozi za tipovanje

Nećemo ovde čačkati konačan ishod iako smatramo da je kvota na goste prilično primamljiva, te smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Over 3 Goals (da obe ekipe postignu 3 ili više pogodaka), koja opklada se plaća odličnom 1.79 kvotom u sportskoj kladionici 22Bet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Author Milos