Boston Celtics vs Miami Heat G5: Tipovi, savjeti i kvote 26.05.2023. 02:30

Ognjen
25 svibnja, 2023
790 Views
Boston Celtics vs Miami Heat

Celticsi su uspjeli da izbjegnu „metlu“ ali pred Miamijem su još tri meč lopte da se nađu u velikom  NBA  finalu gdje su već Denver Nuggetsi. Utakmica broj pet se igra u TD Gardenu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Naš nedeljni Podcast: Dva i po kladioničara

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj na stranici, onda ćete sigurno obožavati podcast. Srba331 i MilosNS analiziraju najpopularnije nogometne utakmice vikenda samo za vas. Saznajte koja je sigurica danas, a gdje se nalazi potencijalna mina. Top 5 tipovi za danas, samo na našem YouTube kanalu Sportske Kladionice

Boston Celtics

Celticsi su u G4 pokazali svoj karakter i došli su do pobjede te izbjegli su „metlu“ i sada imaju priliku da se pobjedom dodatno približe Heatu, te da vrate psihološku prednost na svoju stranu.

Konaćno su pronašli šut za tri poena, koji im je bio katastrofalan u prva tri meča, a kroz čitavu sezonu taj šut im je najjače oružje. U prvom poluvremenu su se dosta mučili i Heat je pravio razliku poenima ispod obruča ali i sa slobodnih bacanja.

Ipak, u drugom poluvremenu Tatum je preuzeo kontrolu utakmice i napravio ključnu razliku te donio Celtcisima prvu pobjedu u seriji. Celticsi imaju problem sa formom Malcolma Brogdona, koji je pod znakom pitanja za ovaj meč, zbog povrede.

Celticsi su ekipa koja voli da igra u visokom ritmu, i moraće Mazzulla da se prilagodi Spoelstrinim varijacijama koji voli da uspori ritam i igra u pozicionom napadu.

Miami Heat

Na početku ove serije samo 3% su bile šanse koje su „stručnjaci“ sa ESPN davali za prolaz Heata u ovoj seriji. Međutim, Heat igra kao u transu, i Celticsi su ekipa koja im stilski odgovara. Ipak, u G4 nisu iskoristili svoju prvu match loptu, i Celticsi su vratili jedan break.

Heat se fantastično prilagodio Celticsima i veoma su lako ih pobjedili u sva tri meča. Usporili su ritam, i kada si imali priliku da trče i prave višak u napadu smirivali su igru i igrali poziciono što Celticsima nije odgovaralo.

Spoelstra je nadmudrio Mazzullu i to je po mnogima najveći miss-match u ovoj seriji, gdje Mazzula ne može da se prilagodi Spoelstrinim varijacijama.

U četvrtom meču Butler je igrao jako dobro i po navici je bio najbolji strijelac ekipe. Međutim, ono što je nedostajalo Miamu u G4 je doprinos igrača sa klupe. Prije svega nedostajao je učinaka, Strusa, Vincenta i Martina. Upravo su Gabe i Martin odlučili mečeve dva i tri sa svojim rolama.

H2H

24.05.23 – Miami Heat : Boston Celtics – 98:116

22.05.23 – Miami Heat : Boston Celtics – 128:102

20.05.23 – Boston Celtics : Miami Heat – 105:111

18.05.23 – Boston Celtics : Miami Heat – 116:123

Povrede i izostanci:

Boston Celtics: Gallinari, Brogdon(?).

Miami Heat: Herro, Oladipo.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 26.05.23 02:30h
Tip: Preko 212.5 poena
Kvota: 1.725
Kladionica: 22bet

Obje ekipe su u ovoj seriji jako efikasne, za razliku od prethodnih serija, gdje su odbrane dominirale. Zbog toga očekujemo da prebace zadatu granicu od 212 poena. U sve četiri utakmice su svaki put ubacili preko 212 poena.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen