Charles Oliveira vs Justin Gaethje: Tipovi, savjeti i kvote – 08.05.2022.

Dusan
7 svibnja, 2022
574 Views
UFC 274: Charles Oliveira vs Justin Gaethje

Glavna borba večeri, koja je trebala biti za šampiona u lakoj kategoriji izmedju Oliveire i izazivača Gaethjea, ali zbog pada na vaganju Oliveire, samo će Gaethje moći postati prvak u slučaju pobjede, dok je Oliveira kažnjen oduzimanjem bonusa, slično kao i Font prošle sedmice.

Dva različita stila borbe, i koji borac nametne svoj stil borbe, veoma je blizu da završi kao pobjednik, i to prije isteka 25 minuta borbe.

Charles Oliveira

Oliveira je vrhunski BJJ borac, momak koji ima najviše prekida i završnica sa SUB u istoriji UFC-a. Otkako je počeo da se bori u lakoj kategoriji nanizao je 10 pobjeda, a posebno impozantne su njegove zadnje 3 borbe, protiv vrhunskih protivnika.

Od tih 10 pobjeda samo je meč protiv Fergusona otišao na odluku sudija. Oliveira svoje protivnike završava i udarcima sjajnim Muay Thaiem koji je mnogo unaprijedio u zadnje vrijeme. A najviše davljenjima u parteru. Mnogo je opasan kada uzme ledja protivniku, može se reći da je več tu borba gotova, niko mu se nije izvukao iz te pozicije.

Jedna od najbitnijih stavki u ovoj borbi je ta koliko će dobro Gaethje „braniti vrat“, odnosno da se odbrani da ne dodje u tu situaciju da Oliveira bude blizu njegovog vrata. Oliveira je mnogo popravio stojku, baca teške low kickove i calf kickove, dok je Chandlera sjajnom kombinacijom poslao na pod i završio.

Oliveira ima svoj mode preživljavanja svaku borbu podnese teške udarce, bude na rubu ponora ali se podigne i nadjača protivnika. Pitanje je da li će taj mode za preživljavanje biti dovoljno dobar ako ga Justin zakaci sa svojim udarcima koji su iznad ove kategorije.

U stojci Oliveira ima odličan ritam i pritisak i sa njim dovodi protivnika do klinca i zice gdje koristi odlicnu tranziciju i prenosi borbu u parter. Nije dobar što se tiče rvačkog dijela, ali iz klinca je mnogo opasan. I što se tiče rušenja tako i udaraca koljenima i laktovima.

Justin Gaethje

Što se tiče Gaethjea on je odličan rvač, ali svoje rvanje rijetko koristi. Voli otvoreni fajt i tuču. Zadnje meč je izdominirao Chandlera. Pokazao se kao odličan u aspektu defanzivnog rvanja. Njegov K.O. power je njegov najjači adut.

Isto kao što se Gaethje treba paziti Oliveirinih napada na vrat, tako se Oliveira treba paziti od bombi koje Justin salje u stojci. Posebno što smo imali priliku vidjeti kako je bio uzdrman protiv Dusina i Chandlera.

Justin je u meču protiv Fergusona pokaza sav svoj raskošni talenat, tu je izmlatio Fergusona, koji je inače poznat kao jedan od likova koji se ne gase lako. Ali protiv Khabiba nije bio svoj, ili je jednostavno Khabib bio nivo iznad ostalih. Uostalom njegov grapling je los, i ako borba ode u parter biće u problemima.

Ali njegova odbrana od rušenja je jako dobra, i ako uspije da izbjegne klinc i pokušaje rušenja sa Oliveirom, biće blizi pobjedi, Posebno što će Oliveira pristati na kickboxing meč. A u tom meču, više oružija i snage ima Gaethje. Najveći problem za Justina može biti kondicija.

Ali zavisi kako je fizički pripremljen. Na vaganju je izgledao odlićno. Oliveira je pravi šampion, ali Gaethje ako misli da bude šampion ovo mu je idealna prilika. Ima iskustvo, ima dobar matchup, vrijeme je.

Zbog toga, ali i dobre kvote, odlučili smo se da vam predložimo da se kladite na pobjedu Gaethjea, i vjerujemo da će uvući u stand up borbu Oliveiru i pobjediti, a kvota na njegovu pobjedu u kladionicama 22Bet je 2.63!

H2H:

Oliveira: 32 goidne, 32W-8L-1NC, 20SUB, visina 180cm, reach 188cm.

Gaethje: 33 godine, 23W-3L, 19K.O, visina 180cm, reach 179cm.

Meč počinje u 04:00h, u noći sa subote na nedelju.

Tip: Justin Gaethje

Kvota: 2.63

Kladionica: 22bet

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Brandon Royval vs Matt Schnell

Borba koja otvara prelimse je možda i najzanimljivija borba na čitavom kardu. Sastaju se u muva kategoriji dva veoma uzbudljiva i atraktivna borca. Riječ je o Brandonu Royvalu i Matt Schnellu. Oba momka su sjajna u BJJ i graplingu. Vjerujemo da će u ovom meču Schnell više tražiti parter, jer je Royval odličan i standupu.

Royval je nakon dva poraza od Morena i Pantoje vratio se pobjedom protiv veoma tvrdog i visoko rangiranog Rogeria Botorina.

Royval na svojoj listi ima i pobjedu nad Kai Kara Franceom, tako da ga ova borba i eventualna pobjeda gura visoko i vjerovatno je na jedan meč do napada na titulu. Sjajan je grapler i defanzivno i ofanzivno. Sjajno pakuje tringle sa svojim dugim nogama.

U standupu se odlicno kreće, ima duge ekstremitete i kontroliše ditancu sa kickovima i prednjim direktima. Nema veliki K.O. power u rukama, ali baca mnogo udaraca i nanosi štetu. Posebnu pažnju Schnell bi trebao odbraniti na Royvalova koljena iz klinca. Takodje Royval ima mnogi bolji footwork i pritiska protivnika, tjera ga da je na zadnjoj nozi.

Kao i Royval i Schnell je odličan parteras i večinu svojih protivnika baš završava na „triangle“. Ako odu u parter biće to pravi rat i nadmudrivanje, a gotovo je sigurno da će borbu u parteru tražiti obojica, samo je pitanje ko će naći bolju poziciju.

Što se tiče stojke Schnell je dosta statičniji od Royvala, čeka taj pojedinični udarac što u malim kategorijama baš i ne pije vodu. Jedan od rijetkih boraca koji ima K.O. power je Kai Kara France. Schnell voli da baca prednji kroše, ali ima defanzivnih problema sa borcima koji dobro plasiraju koljena, Font i Pantoja su to baš najbolje i prikazali.

Što se tiče fizičke snage prednost ima Schnell, dok je prednost na Royvalovoj strani kondicija i eskplozivnost. Takodje, Schnell nije toliko napadački aktivan kao Royval, baca mnogo manji broj udaraca. Taj aspekt i broj udaraca, odnosno volumen Royvala koji ima tokom čitave borbe i pritisak može na kraju odlučiti borbu, ako borba ode na sudijske kartice.

Mi vam predlažemo da iskoristite kvotu koju nudi Bet365 kladionica i da se kladite na pobjedu Royvala, koja iznosi 1.47! Vjerujemo da će Royval iskoristiti svoj bolji stand up i Muay Thai i iskontrolisati sve pokušaje Schnella i pobjediti ovaj meč. Borba počinje u noći sa subote na nedelju oko 01.30h.

H2H:

Royval: 29 godina, 13W-6L, visina 175cm, reach 179cm.

Schnell: 32 godine, 15W-6L, visina 173cm, reach 178cm.

Tip: Brandon Royval

Kvota: 1.47

Kladionica: bet365

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Rose Namajunas vs Carla Esparza

Co main event i borba za prvakinju u slamka kategoriji izmedju Rose Namajunas i bivše prvakinje Carle Esparze. Naime, ovo je njihov drugi meč, u prvom koji je održan 2013te godine, Esparza je pobjedila davljenjem, ali taj meč ne bi trebao biti nimalo biti relevantan za ovo što slijedi, posebno sa aspekta Namajunas.

Zašto? Zato što je Rose napredovala jako, i trenutno se nalazi u svom primu i trenunto je treća P4P borkinja na svijetu, odmah iza Shevchenko i Amande Nunes.

Baš od tog meča sa Esparzom, Rose je preokrenula svoju karijeru. Iako izgleda skroz tihom i pomalo krhko, Namajunas je opasna i kompletna borkinja. Njen stand up je odličan, ima sjajne kretnje, sjano radi nogama, a i kako ne bi kad je crni pojas u teakwondou i karateu.

Odlično se kreće i mnogo ju je teško uhvatiti. Odličan tajming i ulasci i izlasci. Mnogo dobro kontroliše distancu i radi prednjom rukom i probija gard sa prednjim direktima, a zatim baci high kick koji uspavljuje.

Odlično reaguje na kickove i kontrira desnom rukom. Jako se popravila u ostalim segmentima borbe. Posebno u parteru, posebno je aktivna kada je u gardu i ide po završnicu. Smedji pojas je u BJJ-u. Ono što posebno krazi Rose je njen mentalni sklop, smirenost i ni u jednom trenutnku ne gubi glavu.

A samopuzdanje je tu, kako i ne bi bilo kada je pobjedila dva puta za redom Zhang Welli, a prije toga i Joannu i Andrade. Može se reći da je trenutno u najboljim godinama.

Njena protivnica je iskusnija, i u dobrom je nizu pobjeda, ali Esparza se nije baš dobro snalazila protiv tehničkih boljih borkinja, kao što je Namajunas. Esparza je odlična u rvanju, i sjajno svoje rvanje transformiše u poziciju koja donosi efektnu završnicu.

Napredovala je dosta u udaranju, ali opet nije nivo Namajunas. Detalji koji bi mogli odlučiti ovaj meč, a za koje se Namajunas vjerujemo posebno spremala je Esparzino rvanje. Ako Rose, odbrani rušenja, ili ako se brzo ustane poslije rusenja Esparza će biti u velikom problemu.

Pored Esparzinog rvanja, važan aspekt je i defanzivni stand up Esparze, posebno što je Namajunas jako precizna, i u prvom meču je bila jako blizu da uspava Esparzu high kickom. Očekujemo da će Rose dosta koristiti direkte i raditi prednjom rukom, i usporavati calf kickovima pritisak rvacki Esparze, a onda zavući svoj high kick i rijesiti borbu.

Zato vam preporučujemo da se kladite na pobjedu Namajunas a kvota u Bet365 kladionicama je 1.47! Za one hrabrije, mogu pokušati pobjeda Rose prekidom a kvota je 3.00! Meč je na programu sa subote na nedelju, oko 03:30h.

H2H:

Namajunas: 29 godina, 15W-4L, visina 165cm, reach 165cm.

Esparza: 34 godine, 18W-6L, 10DEC, visina 155cm, reach 160cm.

Tip: Rose Namajunas

Kvota: 1.47

Kladionica: bet365

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan