Cibona vs Split: Tipovi, savjeti i kvote – 07.02.2022.

Dusan
6 veljače, 2022
588 Views
Cibona vs Split

Cibona

Poslije serije loših rezultata i poraza u ABA ligi, Cibona je otpustila Vladimira Jovanovića, a na njegovo mjesto je doveden Gašper Okorn, stručnjak iz Slovenije. Na njegovom debiju, zagrebački klub je rutinski savladao Studentski centar i sada će pokušati isti da učini protiv Splita.

Cibona je u sezonu ušla sa jednim od najtalentovanijih sastava u historiji regionalnog natjecanja, a igrači poput Roka Prkačina, Lovre Gnjidića, Danka Brankovića i Tonija Nakića sigurno privlače brojne skaute.

U prvih par kola je djelovalo da bi mogli možda da se bore i za nastup u doigravanju, ali su se desile neke ozljede i krenula je serija poraza koju Jovanović nije znao kako da zaustavi. Do kraja takmičarske godine, „Vukovima sa Tuškanca“ je primarni cilj da dodatnu promovišu sve talente koje imaju pošto do plej-ofa realno ne mogu, a opstanak je jednom nogom osiguran.

Split

Dosta problema je u zadnja četiri mjeseca imao i Split. Nakon što su kroz iglene uši obezbijedili opstanak u ABA ligi prošle sezone, utisak je da ih sličan posao čeka i sada. Žuti se nalaze na diobi posljednje pozicije sa Krkom i svaka pobjeda u završnici sezone biće zlata vrijedna za tim Srđana Subotića.

Nadu da bi se mogli spasiti, donio je američki bek Shannon Shorter. Od njegovog dolaska u Split, ekipa izgleda mnogo ozbiljnije u napadu i sa njegovih skoro 20 poena u prosjeku, sve ide lakše. Upravo su na njegovim krilima savladali Igokeu na Gripama prije deset dana.

Shawn Jones se takođe vratio treninzima nakon što od oktobra i nije igrao košarku i mogao bi dobiti određene minute u Zagrebu. Split definitivno ima veći kvalitet nego prije dva mjeseca i u svakom susretu će igrati na pobjedu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Roko Prkačin je već određeni period van terena zbog ozljede i sigurno neće igrati ni u ovom dvoboju. Split s druge strane nema Tonija Perkovića mjesec dana, a Roko Leni Ukić je propustio par utakmica i njegov status je upitan iako je vjerovatnije da iskusni plejmejker zaigra u ovom derbiju. Shawn Jones je bio u protokolu na posljednja dva meča i spreman je za igru.

Raniji rezultati i trendovi

Cibona nakon 16 odigranih mečeva u ABA ligi ima učinak 6-10, dok Split ima susret više i skor 3-14. U Draženovom domu, Cibona je na skromnih 3-5, a Split u gostima nikoga nije pobijedio u regionalnom natjecanju iz 10 odigranih utakmica. Od posljednjih 11 duela ova dva kluba, Split je dobio čak 10 uključujući pobjedu u prvom dijelu sezone u ABA ligi kada je bilo 77:76 na Gripama.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Split +8,5 (pobjeda Splita ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.72 za ovu igru.

Dolaskom Shortera, Split je potpuno druga ekipa i imaju veći kvalitet. To su potvrdili pobjedom protiv Igokee, a držali su se do samog kraja i protiv Crvene zvezde na domaćem parketu. Cibona je pokazala reakciju dolaskom novog trenera, međutim gledajući kvalitet, sigurno nisu bolji za devet poena od Splita u ovom trenutku, a s obzirom da publike rijetko kad bude više od 500 u Zagrebu, pravi domaći teren neće postojati.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan