Crvena zvezda – Borac Cacak: Analize utakmice

Lefty
17 veljače, 2021
685 Views
košarka tipovi

Poslije osvajanja Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu, gdje su savladali Radnički, Partizan i Megu, košarkaši Crvene zvezde se okreću ponovo obavezama u ABA ligi, takmičenju koje žele da osvoje, a da bi put do pehara bio lakši, neophodno je zauzeti što bolju startnu poziciju pred doigravanje. Beogradski crveno-bijeli odavno nemaju nikakve šanse plasman u četvrtfinale Eurolige, tako da su sve karte bačene na regionalno takmičenje i u svaki okršaj tim Dejana Radonjića ulazi potpuno skoncentrisan i motivisan, bez obzira na ime protivnika preko puta. Problem za Zvezdu je nekolicina odsutnih igrača zbog virusa korona, pa će tako biti oslabljeni i u današnjem duelu sa čačanskim Borcem. Bilo kako bilo, Zvezda je apsolutni favorit u ovom susretu i biće pravo iznenađenje ako dozvole rivalu da pronađe svoj ritam i potencijalno ih ugrozi.

Borac je na Kupu Radivoja Koraća zaustavljen već u četvrtfinalnom duelu gdje ih je savladao Partizan. Iako su većim dijelom utakmice bili u dvocifrenom zaostatku, izabranici Marka Marinovića su uspjeli da zaprijete u samom finišu, ali ne i da savladaju po treći put ove sezone najtrofejniji srpski klub. Čačani su u regionalnom takmičenju upisali tri uzastopna poraza prije puta u Novi Sad i sada će pokušati u glavnom gradu Srbije da šokiraju Zvezdu i prekinu taj negativni niz. Najavio je i trener Marinović da će njegovi momci ostaviti srce na parketu i da u Beograd ne dolaze sa bijelom zastavom. Za Borac je svaki bod od značaja jer ih očekuje grčevita borba za izbjegavanje 13. pozicije koja vodi u baraž i oni nemaju pravo na „biranje“ utakmica.

Očekivani sastavi

U redovima Zvezde, zaraženi virusom korona su Cory Walden, Landry Nnoko, Duop Reath, Quino Colom i Langston Hall, tako da na njihove usluge neće moći računati trener Radonjić, dok je upitno da li će igrati Johnny O’Bryant. Kada se radi o sastavu Borca, u protokolu se neće naći novopridošli Duda Sanadze koji nije bio u rosteru u momentu kada se ovaj duel trebao prvobitno odigrati.

Raniji rezultati i trendovi

Zvezda je zbog raznih problema sa virusom korona odigrala samo 14 mečeva u dosadašnjem toku sezone u ABA ligi i upisali su samo dva poraza. Borac ima zabilježenih 15 okršaja, a na učinku su 4-11. Jedinu gostujuću pobjedu, Čačani su upisali upravo u Beogradu na početku takmičarske godine kada su pobijedili Partizan. U posljednjih 10 godina, ovi timovi su odigrali 11 međusobnih susreta, a Borac je slavio samo 2018. godine u okviru Superlige Srbije.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Borac Čačak +16 (pobjeda Borca ili poraz manji od 17 poena razlike, a ako bude tačno 16 razlike za Zvezdu, vraća se ulog). Kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

U normalnim okolnostima, ovaj tip bi bio dosta rizičan, ali u situaciji gdje Zvezdi nedostaje pet stranaca, a upitan je i šesti, hendikep na Borac se mora probati. Pored toga, Zvezda je sigurno emotivno ispražnjena nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća i Čačani će dosta svježiji i sa više energije ući u ovaj okršaj. Bilo kako bilo, za očekivati je trijumf crveno-bijelih, ali ne većom razlikom od 16 poena.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty