Crvena Zvezda – Valencia: Analiza utakmice

Lefty
18 prosinca, 2020
477 Views
košarka tipovi

Poraz od berlinske Albe u utorak je bio peti uzastopni neuspjeh Crvene zvezde u Evroligi. Crveno-bijeli su tokom ljeta sastavili najskuplji tim u klupskoj istoriji, dovedena je klupska legenda Saša Obradović na poziciju šefa stručnog štaba, a rukovodstvo ekipe sa Malog Kalemegdana je istaklo da su ambicije i cilj plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. Tri mjeseca kasnije, Zvezde se nalazi na pretposljednjoj poziciji i već sada je jasno da će plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta ostati samo san. Tokom sedmice, u Beograd je stigao Quino Colom kao zamjena za Taylora Rochestiea, a vrlo je lako moguće da Zvezda potraži i jednog visokog igrača, pogotovo ako se raskine ugovor sa Emanuelom Terryem koji je na „hlađenju“ već par mečeva. Glavni problem u dosadašnjem toku sezone je bila organizacija napada. Uz sve to, kada Jordan Loyd nije u napadačkom ritmu, ne postoji igrač koji će ga odmijeniti. Dolazak Coloma bi mogao zakrpiti neke ruke, a ostaje da se vidi u kojoj mjeri.

Valencia igra vrlo dobro ove sezone i klub iz Španije je praktično pogodio sa svim pojačanjima koje su doveli. Derrick Williams je nakon blijede sezone u Fenerbahčeu vratio svoju igru na nivo iz perioda kada je nosio dres Bayerna, Nikola Kalinić je pronašao svoju ulogu u ovom timu, a Klemen Prepelič se promovisao u prvog šutera „Slijepih miševa“. Kada se na to dodaju starosjedioci u vidu Bojana Dubljevića koji je nesporni lider ekipe, kao i organizator Sam Van Rossom, onda postaje malo jasnije zašto se Valencia nalazi na visokoj šestoj poziciji. Da bi i naredne sezone igrali u Evroligi, oni moraju da se plasiraju u četvrtfinale ovog takmičenja, što znači da su iz sedmice u sedmicu pod imperativom rezultata. Tako će biti i u petak kada budu gostovali u prijestonici Srbije.

Očekivani sastavi

Saša Obradović i dalje ne može računati na povrijeđenog Langstona Halla, dok nije realno da Quino Colom debituje već sutra. Španski plejmejker možda bude u sastavu, ali biće iznenađenje ukoliko dobije veće minute.

Što se tiče Valencije, već duže vremena nema Joana Sastrea i Vanje Marinkovića.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su odigrale 14 utakmica u Evroligi do sada, Valencia je na omjeru 9-5, dok je Zvezda zabilježila samo četiri trijumfa. Ono što je posebno problematično za crveno-bijele, to je da su upisali čak četiri uzastopna poraza u svojoj hali „Aleksandar Nikolić“. Međusobno, sedam puta su igrali u ovom takmičenju, a Zvezda je slavila u pet navrata.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Crvena zvezda +4.5 (pobjeda Crvene zvezde ili poraz manji od pet poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.73 za ovu igru.

Zvezda se nalazi u velikoj krizi, međutim problem protiv Olympiakosa i Albe je bila završnica. U oba duela, crveno-bijeli su imali dvocifrenu prednost, ali nisu znali da je sačuvaju. Koncentracija će sada morati da bude na veoma visokom nivou od početka do kraja, jer bi još jedan poraz mogao da dovede do velikih potresa u klubu.  Na ruku im ide i činjenica da Valencia ne ostvaruje dobre rezultate kada njihov trener Jaume Ponsarnau nema dovoljno vremena za pripremu duela, a pošto su Španci igrali u srijedu u Pireju, u Beograd stižu faktički bez treninga.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty