CSKA vs. Zenit: Tipovi, savjeti i kvote 20.05.2022.

Dusan
19 svibnja, 2022
496 Views
CSKA vs. Zenit

CSKA i Zenit su izbačeni iz Europe i skoro sigurno neće igrati u Euroligi naredne sezone. Preostala im je samo borba za pehar u VTB ligi, a nakon toga je budućnost neizvjesna za oba kluba.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

CSKA

CSKA je bez mnogo problema riješio polufinalnu seriju protiv Lokomotiva i nakon četiri odigrane utakmice izborili su nastup u finalu VTB lige. Prije nekoliko dana je prvi čovjek kluba Andrey Vatutin izjavio da se nada kako će CSKA naredne sezone igrati u Euroligi, međutim realnost je dosta drugačija.

Izvjesno je da to neće biti slučaj, što znači da je pred ovim klubom neizvjesna budućnost, kao uostalom i pred svakim sportskim kolektivom iz Rusije. Nakon stravičnih dešavanja u Ukrajini, tim su napustili Daniel Hackett, Marius Grigonis, Toko Shengelia, Gabriel Lundberg i Johannes Voigtmann.

Od stranih košarkaša, tu su i dalje Nikola Milutinov, Will Clyburn i Allerik Freeman, dok su naknadno potpisani Jonas Jerebko i Casper Ware. CSKA je osvajao titulu u posljednjih devet sezona u VTB ligi i bez obzira na sva dešavanja, probaće da godinu završe na dobar način, a onda preko ljeta da se posvete onome što dolazi.

Trener Dimitris Itoudis će takođe napustiti klub i po pisanjima medija, on će naredne sezone predvoditi Fenerbahče.

Zenit

Za razliku od CSKA, Zenit je uspio da zadrži skoro sve igrače nakon situacije u Ukrajini. Mateusz Ponitka i Mindaugas Kuzminskas su jedina dva igrača koja su otišla, dok su u klubu ostali Billy Baron, Jordan Loyd, Alex Poythress, Jordan Mickey i Tyson Carter, a doveden je i Eric Buckner.

Svi pomenuti igrači će skoro sigurno napustiti Zenit po završetku ovog doigravanja, baš kao i trener Xavi Pascual koji je najbliži tome da postane sljedeći trener Maccabi Tel Aviva.

Zenitova avantura u Euroligi je trajala skoro tri sezone i ostavili su odličan utisak, te ostaje da se vidi da li će nekad u budućnosti ponovo biti na košarkaškoj mapi kada se ruskim klubovima pruži mogućnost da ponovo učestvuju u europskim natjecanjima.

Kao i CSKA, oni će pokušati sezonu da završe na najbolji mogući način, a to bi bilo osvajanje pehara u VTB ligi. U polufinalnoj seriji protiv Unicsa su pobijedili sa 3-1 nakon što su izgubili prvi meč i sada očekuju da ovu seriju započnu bolje nego prethodnu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Četiri puta su do sada u ovoj sezoni igrali jedni protiv drugih CSKA i Zenit i H2H je 3-1 u korist CSKA. Posljednji okršaj su imali 14. marta u Moskvi kada je bilo 79:78 za domaće.

Očekivani sastavi

Svi igrači su na raspolaganju obojici trenera.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 20.05.2022 19:00 CET
Tip: Zenit +5
Kvota: 1.71
Kladionica: 22Bet

Tri najbolja igrača na terenu su Shved, Clyburn i Milutinov i sva trojica igraju za CSKA, međutim Zenit ima više igrača u rotaciji i dosta bolju odbranu što bi moglo biti presudno u ovoj seriji. Ukupno  gledano, Zenit je možda bolji tim u ovom trenutku i hendikep od pet poena se isplati uzeti.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan