CSKA vs. Zenit: Tipovi, savjeti i kvote 30.05.2022.

Dusan
29 svibnja, 2022
410 Views
CSKA vs. Zenit

CSKA je samo jednu pobjedu udaljen od osvajanje VTB lige deseti put uzastopno i učiniće sve što mogu da slave pred svojim navijačima.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

CSKA

Poslije dvije veoma uvjerljive pobjede u Moskvi, CSKA je poražen u trećoj utakmici u St. Petersburgu od Zenita, a u četvrtom meču su se igrala dva produžetka nakon kojih je CSKA iščupao trijumf.

Sada, još samo jedna pobjeda dijeli CSKA od osvajanja VTB lige. Ukoliko pobijede, to će biti deseta uzastopna titula za njih u ovom natjecanju. Odmah po završetku sezone, uslijediće velike promjene u ovom klubu.

Niti jednoj ekipi iz Rusije neće biti dozvoljeno učešće u europskim natjecanjima naredne sezone što znači veliki broj odlazaka iz CSKA. Navodno, Dimitris Itoudis će preuzeti Fenerbahče, a Will Clyburn je dogovorio sve uslove saradnje sa Anadolu Efesom.

Veliko interesovanje vlada i za Nikolom Milutinovom, a iz kluba bi mogao otići i Aleksey Shved ukoliko dobije neku dobru ponudu. Bez obzira na sve poteškoće, igrači CSKA su u profesionalnom maniru priveli sezonu kraju i odigrali su ozbiljno sve utakmice u ovom doigravanju.

Vjerovatno će učiniti sve što mogu da seriju okončaju u utakmici broj pet i podignu pehar ispred svojih navijača u Moskvi.

Zenit

Zenit je bio pravi hit u europskoj košarci u prethodne tri sezone. Pomalo neočekivano su dobili wildcard za učestvovanje u Euroligi 2019. godine, međutim to se ispostavio kao pravi potez ove organizacije.

Od dolaska Xavi Pascuala na mjesto trenera, Zenit je postao konkurentan za najviše pozicije, a prošle sezone ih je samo jedna pobjeda dijelila od plasmana na final four Eurolige. Ove sezone su takođe bili u dobroj poziciji sve do trenutka kada su ruski klubovi izbačeni iz europskih natjecanja.

Odmah nakon toga su Zenit napustili Mindaugas Kuzminskas i Mateusz Ponitka, a to će učiniti i svi ostali strani igrači po završetku ove finalne serije. Trener Pascual ima želju da preuzme Maccabi Tel Aviv, međutim on ima ugovor na još dvije godine sa Zenitom i ostaje da se vidi kako će se to raspetljati.

Zenit je u ovoj seriji svoju šansu propustio u utakmici broj četiri i trebaće im velika utakmica u Moskvi kako bi održali šanse da naprave veliki preokret i osvoje titulu po prvi put u klupskoj povijesti.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Nakon četiri utakmice u finalu VTB lige, CSKA vodi 3-1 i samo su jednu pobjedu udaljeni od osvajanja titule. Ukupno su ovi timovi igrali osam puta međusobno ove sezone i ukupni H2H je 6-2 za CSKA.

Očekivani sastavi

Svi igrači su na raspolaganju obojici trenera.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 30.05.2022 19:00 CET
Tip: CSKA -5
Kvota: 1.71
Kladionica: 22Bet

Zenit je ostavio sve što je imao na terenu u utakmici broj četiri i nisu uspjeli da pobijede. Došlo je do velikog pražnjenja i CSKA je u mnogo boljoj poziciji pred ovu utakmicu. Za očekivati je da ishod bude sličan kao u prva dva  susreta u ovoj finalnoj seriji.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan