De Fries vs Stošić: Tipovi, savjeti i kvote – 26.02.2022.

Dusan
26 veljače, 2022
955 Views
KSW

KSW je ovaj vikend našao se u velikim problemima, tri borca su pala vagu, a Ivan Erslan je ostao bez borbe, pošto Brazilac Bittencourt promašop vagu čak 12 kila, i zbog zdravstvenih problema odustao od borbe. Takođe i Filip Pejic je ostao bez 30% honorara pošto je ima dva kila više. Zbog toga sve oči javnosti su na glavnoj borbi večeri.

De Fries

De Fries je već dugo prvak u KSW, punih 5 godina, i očistio je tešku kategoriju, vrlo dominantno. Ima veliko iskustvo, kako iz UFC-a, Belatora, M1, i to sjajno koristi, to je posebno prikazao u zadnjih par mečeva.

Njegov najveći kvalitet je njegov grapling i dominacija koju ostvaruje na parteru. Tu dominaciju uz sjajan grapling ostvaruje i naravno uz svoje gabarite. Kada kažemo gabarite, čovjek koji ima u meču skoro 125 kila, a pri tome je jako pokretan, kada dođe u parter jako ga je teško skinuti sa sebe.

Pa čak i kada ne radi mnogo u parteru, baca neke ne toliko razorne udarce, ali bilo kakav udarac čovjeka njegove snage, uzima ogromnu energiju i pravi štetu, kako na tijelo tako i na samopuzdanje.

Sve borbe u KSW-u je vrlo lako pobjedio, i nalazi se u nizu od 8 pobjeda. Ali treba imati u vidu da mu je najozbiljniji protivnik bio Tomasz Narkun prvak u poluteškoj KSW-ovoj kategoriji, koga je pobjedio na istu taktiku. Parter, dominacija, i završnica udarcima.

Kada se vratimo kroz njegovu karijeru u UFC posebno primjetićemo da mu brada, baš i nije najtvrđa, da ima probleme sa čvrstim momcima, koji su jako ekspolozivni i imaju taj K.O. power.

Darko Stošić

Darko Stošić je protivnik, koji sa De Friesa može biti idealan sa jedne strane a sa druge, prava noćna mora.

Stošić ima priliku da postane prvi borac iz Srbije koji je osvojio titulu u nekoj od TOP3 MMA organizacije na svijetu. Darko je svoju karijeru gradio kroz tešku kategoriju, ali u UFC-u se borio u poluteškoj, što mu nije baš najbolje leglo.

Stošić ima problem što je prevelik, za poluteškaša i teško skida kila, a dok za tešku ima nekih 15 kila manje nego što je dozvoljeno. Mnogi MMA treneri i stručnjaci kažu da je idealno za teškaša da ima 109 kila, Darko je danas imao na vaganju imao 105, dok je De Fries imao 120, tako da sutra očekujemo da će biti oko 20 kila razlike za De Friesa, što šampionu teške kategorije itetakako odgovara.

Darko jeste majstor Juda, i ta mu je disciplina primarna, ali već odavno je prestao da se bori na taj način. Više voli da radi boks, ulazi u razmjene pa tek ponekada uleti i baci protivnika. Darko ne brani toliko tu prednju nogu, koju De Fries hvata, najčešće, ali ovaj put će biti mnogo oprezniji.

Za manje od 6 mjeseci potukao sva važnija imena u teškoj kategoriji, i postao izazivač. 3 pobjede, za 6 mjeseci, za poštovanje.

Darko je baš onaj tip momka koji jako udara, koji ima moć da od jednog udarca nokautira protivnika. Dobro se kreće, jak je, ekspolozivan.

Kladionice su De Friesa predstavili kao velikog favorita, kvota na njegovu pobjedu je 1.30, dok na pobjedu Stošića kvota će biti 3.40. Kažu da u kladjenju nema mnogo osjećaja, već samo znanja i malo sreće, ali mi ovaj put imamo osjećaj da će Stošić pronaći neki kroše iz pakla, i poslati De Friesa i postati novi šampion.

H2H:

De Fries: 20W-7L, visina 193cm, reach 201cm, težina 120kg, 6W-0L u KSW-u.

Stošić: 16W-4L, visina 183, reach 193cm, težina 105kg, 3W-0L u KSW, bez poraza u teškoj.

100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan