Dinamo Sassari vs. Olimpia Milano: Tipovi, savjeti i kvote – 01.06.2022.

Dusan
31 svibnja, 2022
532 Views
Dinamo Sassari vs Olimpia Milano

Nakon što je Milano odbranio svoj parket, i u drugom meču nije dozvolio da ih Sassari iznenadi, serija se seli u Sassari, gdje nas očekuje još jedna zanimljiva utakmica.

Sassari je već godinama poznat kao ekipa koja forisra mnogo posjeda i igra na koš više. Da li će ih Milano uspjeti usporiti, ili će prihvatiti njihovu igru „otvorenog garda“, vidjećemo u utakmici broj 3!

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Dinamo Sassari

Sassari već godinama igra napadačku košarku. To im je u ranijim godinama donosilo mnogo uspjeha, i Italijanskoj ligi posebno, ali i u nastupima u Evroligi i Evrokupu. Ove sezone igraju u istom ritmu.

Mnogo trčanja, šuteva u ranom napadu, i naravno ono od čega žive i umiru, od šuta za tri poena. Dinamo je prvu utakmicu u Milanu, udario u zid i odbio se. Šutevi su bili otežani, a procenat za tri je bio ispod 30%, i poraz je bio neizbjezan.

Druga utakmica je bila skroz druga priča. Armani je ušao dosta mekše, a Sassari je otvorio utakmicu sa 7:0 i počeo da sipa sa svih strana. Razlika je u nekim trenucima i prelazila preko 10 poena, ali iskusna ekipa Milana nije gubila glavu, da bi se na poluvrijeme otišlo sa 8 razlike.

U drugom poluvremenu Milano je pojačao odbranu i pobjedio vrlo teško drugi meč. Kod ekipe Sassarija svi igrači šire reket sem Bilana. Koji je zadužen da skuplja skokove i dobija close shooteve. Jedan od najvažnijih igrača u ekipi Sassarija je Litvanac Bendzijus, koji ima sjajan šut za tri poena, igra sa loptom, a pokriva poziciju 4, i u tim nekim postavama često ide i na pet i otvara reket.

Na bekovskim pozicijama Sassari ima par vrhunskih šutera. Jedan od njih je legenda Sassarija David Logan, koji i dalje redovno isporučuje 14-15 poena. Pored njega tu je Gerald Robinson i Filip Krušlin.

Sassari na svom parketu igra jako dobro, i nekako po pravilu ubacuje više poena. U zadnje tri utakmice Sassari je ubacio kao domaćin 108 poena Virtusu, i po 98 poena Brescii, dva puta u 1/4 finalu playoff-a.

Olimpia Milano

Milano se pod vodjstvom Mesine ove sezone u Evroligi pokazao kao taktički vrhunska ekipa. Sastavljena od iskusnih igrača prije svega, koji ni u jednom trenutku ne gube glavu, i znaju kako se osvajaju titule i pobjede.

Ono što je godinama falilo ekipi Milana je defanzivni potencijal, ali su to ove godine sjajno dopunili sa Hinesom i Hallom, koji su spona odbrane izmedju bekovske i centraske linije. U drugom meču, vidjelo se to iskustvo i kvalitet Milana.

Kada je Sassari prijetio da ode na veliku razliku povukli su Rodriguez, Melli i Shields. Vratili se i preokrenuli meč. Ono što Milano izdvaja od Sassarija je ta širina ekipe, koja može da bilo koju ekipu uvede u kontra ritam, ali i širina u napadu gdje svaki igrač ima ogroman napadački potencijal i bukvalno sam može da isporuči seriju poena i preokrene  seriju.

Jedan od njih je Gigi Datome. Ekipa Milana može odgovoriti Sassariju, i poenterski, i defanzivno.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Dinamo i Olimpia su se ove sezone susreli 5 puta, i Olimpia je slavila 4 puta. U ovom playoffu prvi meč je završen sa 88:71, a drugi 91:82. Najefikasniji u drugom meču bio za Armani bio je Rodriguez sa 19p, dok je za Sassari Bendzijus ubacio 23, dok je u prvom meču Shieldes ubacio 16p za Armani, a Robinson 17p za goste.

Očekivani sastavi

Iako je Armani napustio Delaney na kraju Evroligaškog dijela, Mitoglou je završio sezonu zbog povrede, Tarczewski je takodje povrijedjen. Daniels i Kell su pod znakom pitanja. Ima problema sa povredama Messina, ali ima i veoma širok sastav. Kod Sassarija svi igrači iz rotacije su dostupni.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 01.06.2022, 20:45h
Tip: +160.5 poena i pobjeda Olimpia Milano
Kvota: 2.54
Kladionica: 22bet

Ova dupla igra, izgleda jako primamljivo. Milano ima priliku da završi posao, a sve utakmice Sassarija na njihovom parketu idu na veliki broj poena. Zbog toga mislimo da bi to mogla biti prava run and gun utakmica, na veliki broj posjeda i poena, ali da će na kraju iskustvo igrača Milana presuditi i da će pobjediti ovaj meč.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Author Dusan