DNB (Draw No Bet) ili neodlučeno nema oklade

Sportske
19 lipnja, 2019
2472 Views
draw no bet

Iako se ovaj naslov čini previše komplicirano, vjerujte nam na riječ da se radi o jednoj vrlo ozbiljnoj temi i jednom veoma profitabilnom marketu u sportskim kladionicama. Draw No Bet je zapravo jedna od linija Azijskog hendikepa, tačnije linija 0 Azijskog hendikepa, ili skraćeno AH0. Ukoliko niste upoznati sa terminom Azijskog hendikepa, niti sa pravilima istog, onda vam preporučujemo da pročitate naš tekst na temu Azijskog hendikepa. Azijski hendikep je najzastupljeniji market u europskim i svijetskim online kladionicama i prema nekim statistikama, najveći broj oklada na fudbal se odvija upravo na ovom kladioničarskom marketu.

Da ne bi bilo zabune, iako Draw No Bet i Asian Handicap 0 (AH0) zapravo predstavljaju sinonime, u regionalnim kladionicama DNB oklada se pojavljuje kao odvojena oklada, iz prostog razloga što još uvjek nema reginalne kladionice koja redovito u svojoj ponudi ima Azijski hendikep. Europske kladionice imaju često odvojene markete za AH0 i DNB, a ovo iz razloga što ponekad linija Azijskog hendikepa nije ni blizu nuli. Ovo ćemo objasniti na sledećem primjeru.

draw no bet

Na slici koju vidite pokazali smo utakmicu gdje je jedna ekipa izraziti favorit. Kvota na Azijskom marketu na AH0 ili DNB na Boliviju je 5.75, ali na klasičnom DNB marketu ova kvota je 6.00. Ovo je ozibljna razlika u kvoti i onima koji se bave Arbitražnim klađenjem bi mogla da bude idealna prilika za laku zaradu. Već smo pričali i pisali o Arbitražnom klađenju, te ukoliko niste pročitali naš članak na tu temu, predlažemo vam da ga pročitate ovdje i vidite koji su alternativni načini klađenja, koji mogu doneti lak profit sa samo malo muke.

Koja su pravila Draw No Bet (DNB) oklade?

Kako i samo ime ovog marketa kaže, nema oklade ukoliko se utakmica završi neodlučenim rezultatom. Odnosno, iako na fudbalskom meču ima tri moguća ishoda, sa okladom Draw No Bet vi umanjujete taj broj na dva moguća ishoda, sa ogradom da ukoliko bude neodlučeno, sportska kladionica vam vraća vaš uložen novac nazad. Na ovaj način vi umanjujete mogućnost promašaja i povećavate svoje šanse da ostvarite zaradu na sportskoj kladionici. Dakle, ukoliko ste igrali na DNB marketu okladu „Domaći tim DNB“ to znači da ukoliko domaći tim pobjedi, vaša oklada je dobitna, ukoliko se utakmica završi neodlučeno vaša oklada je void, odnosno kladionica vam vraća vaš ulog nazad, a ukoliko gostujuća momčad pobjedi onda je vaša oklada gubitna.

Ovaj market je vrlo isplativ, posebno u situacijama kada niste baš sigurni u izravnu pobjedu domaće momčadi, a ne želite igrati duplu šansu jer vam je kvota premala.

Strategije DNB klađenja

Iako postoje strategije DNB oklada za klađenje prije početka meča, ovdje ćemo se bazirati na jednoj vrlo profitabilnoj strategiji za klađenje uživo i korišćenje DNB marketa. Naime, na utakmicama gde postoji izraziti favorit, a prvi gol postigne ekipa koja je bila autsajder, ovaj market je savršen. Naime, u toj situaciji ako uzmete DNB na favorita, potrebno je da bude neodlučeno na kraju da bi vam se novac vratio, a da favorit postigne dva zgoditka da bi vaša oklada bila dobitna. Upravo iz tog razloga, kvote u uživo klađenju na ovaj market znaju često biti vrlo visoke, te je ova strategija korišćenja DNB oklade vrlo isplativa.

Zaključak

Iako ne postoji savršen kladioničarski market i svatki kladilac ima svoje strategije i markete koji mu više odgovaraju, mi smatramo da je DNB market (odnosno AH0 linija) jedna od najboljih i najprofitabilnijih linija koje možete naći u online sportskoj kladionici. Ako budete dovoljno disciplinirani i koristite DNB oklade na pravim utakmicama, sigurni smo da ćete biti u mogućnosti da ostvarite ozbiljan profit od sportskog klađenja. Samo nikada nemojte zaboraviti ono što uvjek ponavljamo… Nikada se nemojte kladiti sa više novca nego što ste spremni izgubiti. Klađenje nije naivna stvar i može dovjesti do ozbiljnih negativnih posledica.

Author Sportske