Dušan Lajović vs. Pablo Careno Busta – Tipovi, savjeti i kvote 27.06.2022.

Dusan
27 lipnja, 2022
488 Views
Dušan Lajović vs. Pablo Careno Busta

U jednom od najinteresantnijih mečeva prvog kola Wimbledona, sastaće se dva igrača koja najmanje vole igrati na travnatoj podlozi.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Dušan Lajović

U prethodne tri godine, Dušan Lajović je konstantno bio unutar top40 na ATP rang listi, ali zbog slabih rezultata u posljednjih pola godine, skliznuo je na 63. mjesto. Osim nekoliko pobjeda na Mastersu u Madridu, tenisač iz Srbije nije uradio ništa vrijedno pomena ove godine.

Na Wimbledonu je ukupno nastupao sedam puta, a nikada nije otišao dalje od drugog kola. To nije iznenađenje pošto on najmanje voli da igra na travi i nikada kroz karijeru nije bilježio dobre rezultate na ovoj podlozi.

U drugom dijelu sezone, Lajović će morati značajno da podigne nivo igre jer postoji mogućnost da ispadne iz top100, a kada se to desi igraču poput njega, povratak je obično nemoguća misija.

Lajović je imao sreće sa žrijebom na ovogodišnjem Wimbledonu pošto će mu prvi protivnik biti Pablo Carreno Busta. Španjolac takođe ne voli travnatu podlogu i to je prilika koju bi Lajović mogao da iskoristi. U pripremi za Wimbledon, Lajović je na travi igrao samo u Halleu gdje je izgubio od Daniela Altmaiera 2-0 (7:5, 7:6).

Pablo Carreno Busta

Ako postoji neki igrač na ATP touru koji manje voli igrati na travi od Dušana Lajovića, to je svakako Pablo Carreno Busta. Španjolac se dobro snalazi i na tvrdoj podlozi, kao i na šljaci. Igrao je dva puta polufinale na US Openu, a ima i dva četvrtfinala na Roland Garrosu, ali Wimbledon je prava noćna mora za njega.

Carreno Busta je šest puta igrao na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu i nikada nije prošao prvo kolo. Trava uopće ne odgovara njegovom stilu igre i mora mnogo stvari da se poklopi, pa da on ostvari pobjedu na ovoj podlozi.

U pripremi za Wimbledon, Carreno Busta je igrao dva turnira na travi. Na ATP 500 turniru u Halleu je upisao čak dvije pobjede. Svladao je Holgera Runea i Sebastiana Kordu prije nego što je izgubio od Nicka Kyrgiosa.

Prošle sedmice je igrao u Mallorci gdje je šokantno poražen od Antoinea Belliera, 303. igrača na svijetu. To dovoljno govori o tome da Carreno Busta na ovoj podlozi može izgubiti od svakoga.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ukupno su šest puta ova dva igrača igrala međusobno i Carreno Busta vodi 4-2. U posljednjih sedam godina su igrali tri puta i sva tri meča je Španjolac dobio bez izgubljenog seta.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 27.06.2022 15:30 CET
Tip: više od 35 gemova
Kvota: 1.71
Kladionica: 22Bet

Lajović i Carreno Busta su dva igrača koja ne vole da igraju na travi. Teško je vjerovati da bilo koji od njih može dobiti ovaj meč sa 3-0, a ukoliko budu odigrana četiri seta, skoro je izvjesno da ćemo vidjeti bar 36 gemova.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan