Enrique Barzola vs Nikita Mikhailov: Tipovi, savjeti i kvote – 23.04.2022.

Dusan
22 travnja, 2022
338 Views
Bellator-278

Co-main event na Bellatoru 278, koji se održava u noći sa petka na subotu je borba u pero lakoj kategoriji izmedju Peruanca Barzole i Rusa Mikhailova. Prvobitno Barzola je trebao da se bori protiv Josha Hilla, ali zbog Covida, Hill je odustao a samo prije deset dana kao zamjena je uletio Nikita Mikhailov.

Pobjedinik ovog duela će se susreti u polufinalu Bellatorov turnira protiv Magomeda Magomedova.

Enrique Barzola

Enrique Barzola je bivši UFC-ovac. Karijeru je počeo da gradi 2012te godine. Ima odličnu bazu u kickobxingu i BJJ-u. Trenira u čuvenoj AKA Academy, gdje je baza mngoim Dagestanskim borcima koji dodju da treniraju u USA.

Barzola je jako čvrst momak koji voli da ide naprijed, uvjek perfektno kondiciono spreman. Ono što se može posebno izdvojiti kod Barzole da je od 11 zadnjih mečeva čak 10 otišlo na sudijsku odluku.

Taj izuzetak je njegov zadnji meč, tj. njegov debi u Bellatoru  je završio sredinom treće runde udarcima u parteru, i to protiv jako dobrog Darriona Caldwella. Barzola se borio u UFC-u punih 5 godina i ima skor 6-3-1.

Posebno je dobar utisak ostavio protiv Evloeva, iako je taj meč izgubio. Pored odličnog kickboxa, jako je napredovao u rvanju, prvo u segmentu odbrane od njega, kao i kontrolom na podu. Jasno je da se Barzola neće mnogo „zalijetati“ na Mikhailova na početku borbe, već trošiti i umarati Rusa, koji nije prošao pun kamp, i njegova fizička spremnost nije na najvišem nivou.

Nikita Mikhailov

Mikhailov je veoma mlad momak, ima svega 23 godine i iza sebe skor 9-1, i 2-0 u Bellatoru. Mikhailov je pravi sambo borac. Više preferira rvanje nego stand up. Kada je u stand up i radi kickbox, mnogo visoko drži ruke, i otvara prostor da se kažnjava njegova prednja noga.

Kako low kickovima i calf kickovima, tako i napadom na rušenje. Slabo se snalazi na pritisak, i to bi Barzola trebao da iskoristi, da se kreće naprijed i tjera Nikitu da radi sa zadnje noge.

Mikhailov bi trebao da traži šanse na rušenjima, i kontrolom na podu, ali se Barzola pokazao kao odličan u odbrani od rušenja, i ako uspije da odbrani ih na samom početku borbe Mikhailov bi mogao da potroši gas, i da se nadje u problemu, što je Barzolin i primarni cilj vjerovatno.

Prijedlog za tipovanje

Svaki borac koji upadnje na short notice je u nezavidnom polozaju, prije svega zbog kondicije, još kada uzmemo u obzir da je Barzola iskusni UFC borac i da je prošao ozbiljne ratove, protiv daleko iskusnijih boraca i kvalitetnijih nego što je to do sada imao Mikhailov i da Barzolu nikada niko nije završio nekim prekidom, ustvari nije bio ni blizu, a i kvota je jako primamljiva na pobjedu Peruanca, pa ćemo ovaj put vam preporučiti da se kladite na njegovu pobjedu i iskoristite kvotu koju daju kladionice od 1.66!

Takodje oba borca baš često idu do kraja i sudjskih kartica pa možete probati i pobjeda Barzole sudijskom odlukom a kvota je 2.38!

H2H:

Barzola: 32 godine, 17W-5L-2D,  visina 170cm, reach 178cm.

Mikhailov: 23 godine, 9W-1L, visina 173cm, reach 178cm.

TIP: Enrique Barzola

KLADIONICA: BET365

KVOTA: 1.66

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan