Eurobasket: Ko su najveći favoriti?

Dusan
26 kolovoza, 2022
2675 Views
eurobasket 2022

Najveći favoriti za osvajanje Eurobasketa (po bet365)

Srbija 4.75 da osvoji Eurobasket, 1.80 da osvoji medalju

Po kladionicama, najveći favorit za osvajanje Eurobasketa je Srbija. Dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić predvodiće svoju reprezentaciju ka prvoj zlatnoj medalji još od 2002. godine. Ključnu ulogu imaće i dvostruki MVP Eurolige Vasilije Micić i od njih dvojice se očekuje da budu udarne igle Srbije.

Bogdan Bogdanović zbog ozljede neće nastupiti, a Miloš Teodosić je precrtan od strane izbornika Svetislava Pešića, međutim Srbija i dalje ima moćan sastav i sa razlogom ih kladionice vide kao prvog favorita na ovom turniru.

https://twitter.com/KSSrbije/status/1563075186982658048

Slovenija 5.00 da osvoji Eurobasket, 1.83 da osvoji medalju

Slovenija je 2017. godine šokirala javnost osvajanjem Eurobasketa. Oni imaju želju da ponove uspjeh iz Istanbula, a imaju i kvalitet. Luka Dončić je neuporedivo bolji i iskusniji igrač nego što je tada bio, a Goran Dragić se vratio u nacionalni tim kako bi pomogao saigračima.

Za razliku od prošlog Eurobasketa, naturalizovani stranac je Mike Tobey i on će uz Dončića i Dragića imati najveći uticaj na igru. Izbornik je ovaj put Aleksandar Sekulić, međutim sistem neće biti naročito drugačiji nego kada je na klupi sjedio Igor Kokoškov.

https://twitter.com/FIBA/status/1563078560767774720

Grčka 5.00 da osvoji Eurobasket, 1.83 da osvoji medalju

Giannis Antetokounmpo u prošlosti nije imao uspjeha sa Grčkom, ali sada su stvari malo promijenjene. U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Kini, zvijezda Milwaukee Bucksa je još opasnija i može da ugrozi koš protivnika na više različitih načina.

Izbornik Grčke je Dimitris Itoudis, trenutačno jedan od najboljih europskih trenera. On će sigurno znati da eksploatiše sve Giannisove vrline, a isto tako da sakrije sve mane koje su dolazile do izražaja kada je nosio dres nacionalnog tima u prošlosti.

Francuska 6.00 da osvoji Eurobasket, 2.15 da osvoji medalju

Francuska će na ovom Eurobasketu jedina imati četiri NBA igrača, međutim kada se pogleda ukupan kvalitet mnogo je izglednije da će razočarati i ispasti prije polufinala, nego da će otići do samog kraja.

Nando De Colo i Nicolas Batum više nisu dio nacionalnog tima, a Evan Fournier i Elie Okobo teško da mogu biti lideri ekipe koja cilja zlatnu medalju na Eurobasketu. Unutarnja linija sa Rudyom Gobertom, Guerschonom Yabuseleom i Vincentom Poirierom izgleda individualno moćno, ali tek treba vidjeti kako će izgledati kao tim.

Ostali:

Litva – 11.00 da osvoji Eurobasket, 3.50 da osvoji medalju
Španjolska – 13.00 da osvoji Eurobasket, 4.50 da osvoji medalju
Italija – 17.00 da osvoji Eurobasket, 5.50 da osvoji medalju
Turska – 19.00 da osvoji Eurobasket, 6.00 da osvoji medalju
Njemačka – 21.00 da osvoji Eurobasket, 7.00 da osvoji medalju
Hrvatska – 26.00 da osvoji Eurobasket, 8.00 da osvoji medalju

Litva izgleda odlično u pripremnom periodu, međutim postoji veliki disbalans između unutarnje i vanjske linije. Domantas Sabonis i Jonas Valančiunas će uništiti mnoge u reketu, ali bekovi su ispod nivoa potrebnog za najveći rezultat.

Aktualni svjetski prvak Španjolska nije bila u slabijem sastavu još od 2013. godine kada je Eurobasket održan u Sloveniji. Iako ih nikad ne treba prerano otpisati, biće veliko iznenađenje ukoliko osvoje medalju. Još veća senzacija će biti ako to pođe za rukom Italiji koju će predvoditi veterani Danilo Gallinari, Nicolo Melli i Luigi Datome.

Po mnogim analitičarima, Turska važi za dark horsea ovog Eurobasketa. U startnoj petorci imaju Shanea Larkina, tri NBA igrača i Sertača Šanlija, dok je na klupi Ergin Ataman. Nakon dvije osvojene Eurolige sa Anadolu Efesom, nemojte biti šokirani ako se okiti zlatom i sa nacionalnim timom.

Nokaut faza Eurobasketa biće odigrana u Berlinu, tako da će Njemačka biti domaćin u svim utakmicama. Zbog toga nije uopšte lud izbor okladiti se da mogu osvojiti medalju. Hrvatska još od 1995. godine čeka na svoju medalju, ali ne odaju utisak tima koji može uspjeti u tome.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan