Fantasy Premier League GW29 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
31 ožujka, 2023
1296 Views
fpl

Do početka najvećeg “duplog” kola u sezoni ostalo je nešto više od 24 sata, a naš inbox je preplavljen pitanjima o transferima, čipovima, dilemama, kapitenima…

Zbog toga smo odlučili da nastavimo sa našim tradicionalnom člankom u petak u kojem rešavamo najveće dileme koje trenutno muče FPL menadžere.

Da li prodati Arsenalove veznjake? Maddison ili Bruno? Koga za kapitena? Šta se dešava sa Haalandom? Krenimo redom. 

Stavili ste Benrahmu kao differentiala; hoće li imati minute?

Verujemo da hoće. Alžirac je bio sjajan u remiju protiv Aston Vile (1-1) u prethodnom kolu kada je uz pogodak, imao xGI (očekicana uključenost u golove) od čak 1.28. Ne vidimo razlog zašto bi ga Moyes posle takve partije stavio na klupu. West Hemu je svaka utakmica kao finale i Moyesu su potrebni igrači u dobroj formi na svakom meču.

Zamene za Salibu?

Salibina povreda je ozbiljnije prirode nego što se inicijalno mislilo i vreme je za rastanak. Chilwell (6.0m) je najbolja zamena ukoliko imate novca, a od jeftinjih varijanti tu je Estupian (4.7m).

Da li je vreme za rastanak sa nekim od Arsenalovih veznjaka?

Detaljnije smo o tome pisali u našem ovonedeljnom članku ovde. Postoje rezoni da se bar jedan od veznjaka Tobdžija izbaci iz tima, pogotovo ako čuvate Free Hit za 32. kolo. Pre smo za izbacivnaje Odegaarda i Martienllia nego Sake.

Bruno ili Maddison?

Bruno vs Maddison poslednjih 5 utakmica u ligi:

  • Šutevi: 7 v 14
  • Šutevi u okvir: 2 v 3
  • Šutevi iz šesnaesterca : 4 v 1
  • Dodiri u šesnaestercu : 17 v 12
  • Kreirane velike šanse : 5 v 4
  • xG : 0.4 v 0.5
  • xA : 2.4 v 2.1

Veoma ujednačena statistika. Iako Maddison ima za nijansu bolji raspored u 29. i 30. kolu, Bruno ima bolje 31, igra za bolji tim i ima više “duplih” kola do kraja sezone, te mala prednost njemu.

https://twitter.com/UtdChronicle/status/1641442098250657793?s=20

Koga za kapitena?

Detaljnije smo o kapitenima pisali u našem tekstu ovde.

Kratak rezime (ovim redosledom):

  • Rashford je siguran pick (imaće EO od preko 100%)
  • Neko od veznjaka Brightona je odlična opcija (Mitoma ili Mac Allister pre Marcha). Sva trojica nude potencijal za poenima i ukoliko dajete traku nekome od njih, najbolje dajte onom koga nemaju vaši rivali u mini-ligama.
  • Maddison, Havertz i Bruno su alternative

Šta je sa Botmanom?

Botman je viđen pre nekoliko dana na treningu Newcastlea i trebalo bi da bude spreman za 29. kolo.

Shaw umesto Gabriela, Bruno umesto Martinellia ili Maddison umesto Martinellia?

Najviše smo za Bruno umesto Martinellia, a najmanje za transfer Shaw/Gabriel. Manchester United bez Casemira (propušta zbog crvenog kartona) nije ista defanzivna ekipa i mišlienja smo da Đavoli vrlo lako u obe utakmice mogu primiti gol. Sve u svemu, Shaw je potencijalna “mina” za FPL menadžere.

Da li su “hitovi” ok ukoliko “palim” BB?

Verujemo da jeste. Odlazak u -4 ili -8 se ne radi samo zbog bench boost čipa. Na primer, dovođenje igrača Brightona ili Manchester Uniteda vam namešta tim za naredna “dupla” kola (34/37).

Sve naše FPL tekstove možete pronaći na jednom mestu ovde.

Trudimo se da sve najvažnije vesti objavimo i na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je topla preporuka da nas zapratite, ukoliko već niste.

Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan