Fantasy Premier League GW3: Dileme i Vaša Pitanja

Alex
24 kolovoza, 2023
919 Views
FPL

Približili smo se početku novog kola, tako da je vreme da razrešimo glavne Fantasy Premier League GW3 dileme i odgovorimo na vaša pitanja.

Naš inbox na društvenim mrežama je bio zatrpan vašim pitanjima i potrudićemo se da odgovorimo na ona najčešća. Šta raditi su akvizicijama Manchester Uniteda, da li prodati Gabriela i Salaha, koga za kapitena, neka su od najčešćih pitanja, pa krenimo redom…

Eze i Joao Pedro – menjati ili zadržati? 

Iako je blankovao u prva dva kola, Eberechi Eze (6.4m) je odlična FPL akvizicija. On je mozak ekipe Crystal Palacea i izvođač svih prekida. On se nalazi u našem timu kola i nećemo ga još menjati.

Joao Pedro (5.6m) je uz Eddiea Nketiahu (5.6m) najbolja napadačka opcija u ovom cenovnom rangu. S tim što postoje nagoveštaji da će se Jesus brzo vratiti u tim Arsenala, što će talentovanog napadača Tobdžija preseliti na klupu.

Gabriel?

Centralni bek Arsenala definitivno zadaje najviše glavobolja. Oba meča je počeo sa klupe i ušao u igru tek da dodatno iznervira svoje FPL menadžere. Mnogi tvrde da postoje velike šanse da Gabriel (4.9m) startuje u GW3 jer je Timber povređen, a Tomiyasu suspendovan. No, naš savet je prodati ga.

Bruno ili Mbeumo?

Naša topla preporuka je zadržati obojicu. I Portugalac i Kamerunac su sjajne opcije u svom cenovnom rangu, tako da je to najbolji savet. Mbeumo (6.7m) je već dobro vratio za ukazano poverenje. Bruno Fernandes (8.5m) ako nastavi da igra kao u prve dve utakmice, nadoknadiće propušteno.

Da li ostaviti Jacksona još ovo kolo?

Da. Nema nikakvog rezona prodati ga pred meč protiv Lutona. Nakon GW3, Chelsea dočekuje Nottingham Forest, pa gostuje Bournemouthu. Jackson (7m) može dati gol protiv sva tri protivnika.

Maddison ili Foden?

James Maddison (7.6m) će biti ključni igrač Tottenhama ove sezone, ali se povredio u duelu protiv Manchester Uniteda. Stoga naš glas ide Philu Fodenu (7.6m) jer Manchester City ima fantastičan raspored u narednom periodu.

Šta raditi sa Salahom?

Ovo je najkompleksnije pitanje. Mohamed Salah (12.5m) je upisao po jedan FPL return u obe runde, ali njegov raspored ne obećava. Newcastle, Aston Villa, Wolves, West Ham, Tottenham i Brighton su rivali Lvierpoola u narednih šest rundi. To znači da ni u jednom neće biti jak kandidat za traku, jer Haaland ima mnogo bolji raspored.

Salahova cena je visoka i nema mnogo rezona držati ga u timu kao “običnog” igrača. Uz to, jako često promašuje penale u poslednje vreme, možda će Klopp dati šansu nekom drugom pulenu. Ali, sa druge strane, Egipćanin je mnogo puta pokazao da može da pogađa protiv apsolutno svake ekipe. 

Mi ga imamo u timu i vrlo verovatno da ćemo mu verovati još koju rundu.

Nadamo se da su nam naše opservacije pomogle i da smo rešili par neke dileme. Uoči GW3 smo vam već pripremili tekstove o differentialima i kapitenima. Svi tekstovi su na ovom linku.

100% do 400 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.