Fantasy Premier League GW30 Differentials: Vezisti na radaru

Alex
28 ožujka, 2024
670 Views
Fantasy Premier League GW30 - Differentials

Čekanju je došao kraj! Vraća nam se najjači klupski fudbal na svetu, a sa njim i nama omiljeni FPL. Prva tema koju ćemo obraditi jesu najbolji pikovi iz rubrike Fantasy Premier League GW30 Differentials.

FPL se postepeno približava kraju. Ostalo je da se odigraju još devet kola, tako da uzbuđenja postepeno idu ka tački ključanja. U ovom kolu sva pažnja biće usmerena na derbi između Manchester Cityja i Arsenala, ali taj meč nije previše interesantan gledajući kroz FPL prizmu.

U ovom delu sezone jako je bitno nanjušiti pravog differentiala. Kako se približava kraj sezone, menadžeri sve manje rizikuju, naročito oni koji su na vrhu. Tako da je prava stvar pogoditi igrača sa niskim procentom zastupljenosti u FPL timovima.

Mi ćemo probati da vam pomognemo u toj nameri. Izdvojili smo trojicu igrača sa jednocifrenim %TSB, a svaki od njih pokriva poziciju veznog igrača.

Fantasy Premier League GW30 Differentials: Andreas Pereira (5.3m) vs Sheffield United (A), 0.9% TSB

Vezista Fulhama je definicija differentiala. Andreas Pereira (5.3m) trenutno je zastupljen u manje od 1% timova, pa može napraviti veliku razliku. Cottagersi su u dobroj formi, razmontirali su Tottenham u poslednjoj rundi pre reprezentativne pauze, 3-0.

Naš pik ostao je bez učinka u tom meču, ali su brojke na njegovoj strani. U poslednje četiri utakmice kreirao je devet šansi svojim saigračima (najviše posle Iwobija), tako je u ovom periodu među 10 najkreativnijih igrača u celoj ligi. 

Odbrana Sheffield Uniteda je porozna i slaba, tako da očekujemo da će brazilski kreativac ponovo “spajati sa golom” svoje saigrače. Izvodi skoro sve prekide, tako je njegov FPL potencijal zaista veliki.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Fantasy Premier League GW30 Differentials: Morgan Gibbs-White (5.7m) vs Crystal Palace (H), 1.9% TSB

Još jedan igrač sa jako malim %TSB. Najkreativniji igrač Nottingham Foresta je u tek 1.9% timova što je zaista malo za njegove mogućnosti. Šumari su usred borbe za opstanak, pa im je svaki bod vredan. Oni će odigrati tri od četiri naredne utakmice na svom City Groundu i verovatno će od epiloga tih mečeva zavisiti njihova sudbina.

Stoga je Morgan Gibbs-White (5.7m) naš pik iz rubrike Fantasy Premier League GW30 Differentials. U prethodne četiri runde je kreirao 10 šansi za gol, od kojih su četiri bile stopostotne. U tom periodu postigao je po gol i asistenciju, tako da je u dobrom ritmu za predstojeće izazove.

Luis Diaz (7.5m) vs Brighton (H), 9.6% TSB

Liverpool će u narednom kolu takođe odigrati tri od četiri meča pred svojim navijačima. Budući da su Crveni u jeku borbe za tron Engleske, pobeda će se podrazumevati u svakom od tih duela.

Iako će mnogi verovatno pojuriti da u svoj tim vrate oporavljenog Mohameda Salaha (13.1m), možda bi baš njegov saigrač mogao da napravi razliku. Luis Diaz (7.5m) je u odsustvu Egipćanina bio jedan od najagilnijih igrača Liverpoola.

Njegove brojke u poslednje četiri runde možda nisu idealne za standarde ekipe sa Anfielda (postigao po gol i asistenciju), ali on je veoma opasan i učestvuje u većini akcija. Ono što dodatno podiže njegovu vrednost jeste da Liverpool ima dva meča u 34. kolu, pa ako nemate Wildcard, možda je pravo vreme da od ovog kola gradite tim za tu rundu.


Do početka GW30, obradićemo i drugu našu tradicionalnu temu, najbolji kapiteni. Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.