Fantasy Premier League GW35 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
5 svibnja, 2023
1154 Views
Fantasy Premier League GW8

FPL sezona ulazi u onu “foto finiš” fazu kada svaki menadžer koji je i dalje aktivan mora strogo da vodi računa o svakom potezu.

Broj dilema i pitanja koja muče igrače širom sveta je sada čini se najveći od starta sezone; koga za kapitena, a šta raditi ako je Haaland na klupi? Da li je konačno vreme za rastanak sa Martinelljem? Kako da napravite razliku u mini-ligama? Krenimo redom…

Šta raditi sa Trippierom?

Desnik bek Svraka je od GW1-17 doneo 108 poena, dok je u periodu GW18-34 doneo samo 69. Takođe, sve statističke kategorije, uključujući xGI su u padu. Sve u svemu, puno puta je razočarao svoje vlasnike u poslednje vreme.

No, do kraja sezone ostalo vam je samo još 4 free transfera i mišljenja smo da ih ne treba trošiti na defanzivce. Trippier ima i „duplo“ kolo nakon 35. runde, te savetujemo – hold.

Da li da dovedem Alvareza umesto Watkinsa?

Watkins ima učinak od 6 golova i 1 asistencije na prethodnih 8 gostovanja. Štaviše, samo jednom nije doneo poene svoje vlasnicima u pomenutom nizu. Ukoliko želite da održavate svoj ranking, mišljenja smo da treba zadržati Watkinsa.

No, u poslednje tri utakmice u ligi nije donosio poene i pad forme je očigledan. Postoji mogućnost da dobijemo informaciju pre deadline-a da će Alvarez startovati i u tom slučaju vredi dovesti ga.

Koga za kapitena?

Zbog bojaznosti oko Haalandove minutaže u ovom kolu, savetujemo Salaha ili Kanea. Detaljnije smo o kapitenima za 35. rundu pisali u našem članku.

https://twitter.com/FPLGOAT7/status/1654151711915667460?s=20

Kako da napravim razliku u mini-ligama?

Jedini način da se u ovoj fazi sezone napravi ozbiljna razlika u mini-ligama je rizik i dovođenje igrača koje vaši rivali ne poseduju. Naš savet je ispratiti novosti oko tima City-ja pred deadline, a mi smo detaljnije pisali o igračima sa niskim procentom vlasništva u našem tekstu o differentialima.

Da li je vreme za rastanak sa Martinelijem/veznjakom Arsenala?

Martineli igra protiv Newcastle-a, Brightona, Forresta i Wolvesa u preostalim utakmicama do kraja sezone. Newcastle i Brighton su treći i četvrti u ligi u kategoriji xGC (očekivani primljeni golovi) u poslednjih 5 kola.

Uz to, postoji opasnost i od rotacije (Trossard), tako da savetujemo prodaju, a najbolje zamene mogu biti veznjak Brightona, Bruno ili veznjak City-ja.

Šta da radim ako Haaland bude bio na klupi?

Ukoliko dobijemo informaciju pre deadline-a da je Haaland na klupi, postoje dva logična poteza:

  • Kapitenska traka mora da ide drugom igraču
  • Alvarez postaje još bolja opcija kao differential

Startovati Trippiera ili Shawa?

Jedna od odluka koja spada u „coin flip“ kategoriju. Po kladionicama, Manchester United ima nešto veće šanse za „klin šit“, no Trippier ima veći procenat vlasništva i može više da vam ošteti ranking. Blaga prednost Shaw.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan