Fantasy Premier League GW8 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
15 rujna, 2022
958 Views
fpl

Od ove sedmice krećemo sa novim formatom članka u kojem čemo pokušati u kratkim crtama da odgovorimo na najveće dileme koje muče FPL menadžere pred sam početak sledeće runde, a biće i odgovora na pitanja koja nam šaljete na društvenim mrežama.

Pitanje svih pitanja pred osmo kolo je da li aktivirati sada Wild Card, no krenimo redom…

Šta raditi sa Salahom?

Nakon nešto slabije forme, Salah sada ima i “blenk” kolo. Vreme je za izbacivanje, a novac od prodaje potrošite na nekog drugog “premium” igrača (KDB, Kane). No, uvek imajte i plan kako da ga vratite u tim ukoliko bude bilo potrebe (a poznavajući Salaha sigurno hoće).

Da li sada “upaliti” Wild Card?

Sve zavisi od vašeg tima. Ukoliko možete da imate 11 dobrih igrača bez hita, onda je verovatno bolje sačuvati Wild Card. No, ukoliko za startnih 11 morate u minus 4, a neko od tih startera je Andreas Pereira ili Neco Williams, onda je idealan trenutak za velike promene.

Takođe, ako se dvoumite između Wild Carda sada i u 9. kolu, predlažemo da ne čekate, jer tim neće izgledati puno drugačije za samo jedno kolo.

Do kad važi prvi Wild Card?

Do početka 16. kola odnos do velike pauze usled svetskog prvenstva.

Da li da idem -4 da bih imao 11 igrača?

Sličan odgovor kao i za pitanje za Wild Card, sve zaivsi do vašeg tima. Ukoliko ćete sa -4 imati dobrih 11 startera, onda naravno da da. Sa druge strane ako vas hit ne dovodi do toga da imate startnih 11 bez “rupa”, onda savetujemo Wild Card.

Isak ili Mitrović ili Toney?

Dilema koju muči dobar deo FPL menadžera s obzirom da su sva trojica dobre akvizcije.

Mitrović ima xGI (očekivana uključenost u golove) od čak 6.8 (treći u ligi) iako je igrao protiv Liverpoola, Arsenala, Brightona i Spursa. Naredni protivnik je Nottigham Forrest koji ima najgori xCG (očekivani primljeni golovi) u čitavoj ligi, te Mitrović ima solidne šanse da nastavi svoju golgetersku seriju.

Jako je teško zaobići Srbina trenutno i “za dlaku” je bolja opcija od Isaka i Toneyja.

Isak ima nešto bolji raspored u narednom periodu i samo zbog toga Isak > Toney.

Koga za kapitena?

Najkraći mogući odgovor: Haaland ukoliko ne želite da rizikujete. Kane ili KDB ako želite da budete drugačiji. Za detaljniji odgovor, kliknite ovde.

Da li vredi uložiti u Bowena?

Sa Paquetom i Fornalsom u timu, Bowen će imati dosta slobode da pravi trčanja kao drugi napadač. Ofanzivne brojke West Hama su prilično “tanke” ove sezone, no sada im sledi dobar raspored, te pretpostavljamo da će proći bolje.

Ono što je takođe faktor, vrlo je verovatno da će biti na penalima nakon što je izveo jedan nedavno u Ligi konferencije.

Koja je najbolja formacija za Wild Card?

Predlažemo da na Wild Cardu obavezno krenete sa 3 napadača usled prevelikog broja interesantnih opcija u ovom delu tima (Haaland, Kane, Mitrović, Isak, Toney, Solanke). Odbrana je najviše zakazala u dosadašnjem delu sezone, te je trenutno najisplatljivija formacija 3-4-3.

Zadržati Martinellija na Wild Cardu?

Da, apsolutno. I dalje je najbolja opcija u svog cenovnom rangu. Iako Arsenalu sledi teži raspored, mogu da daju gol na svakoj utakmici, a Brazilac je imao “return” u 4 od 6 utakmica ove sezone, dok mu je protiv Manchester Uniteda poništen gol.

Ove sedmice pisali smo o najboljim differentialima, kapiteniam, te najboljem timu za osmu rundu. Sve naše najnovnije fantasy tekstove možete pročitati Ovde.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram i ostanite u toku sa najnovijim fantasy informacijama.

100% do €122 Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan