Fenerbahče vs. Anadolu Efes: Tipovi, savjeti i kvote 07.06.2022.

Dusan
7 lipnja, 2022
595 Views
Fenerbahče vs. Anadolu Efes

Fenerbahče i Anadolu Efes će odmjeriti snage u finalu Superlige Turske, a Efes u prvom meču neće moći računati na svog najboljeg igrača.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Fenerbahče

Za Fenerbahče je preostalo još da odigraju ovu finalnu seriju Superlige Turske nakon čega će uslijediti velika rekonstrukcija unutar momčadi.

Prema izvještajima medija, Aleksandar Đorđević više neće biti trener ove ekipe, a zamijeniće ga Dimitris Itoudis koji je javno obznanio da više nije trener CSKA Moskve.

U prethodnih nekoliko godina, Nando De Colo i Jan Vesely su bili lideri na parketu, a obojica napuštaju Fenerbahče takođe ovog ljeta, kao i nekolicina drugih igrača. Posljednju titulu, ovaj tim je osvojio 2018. godine i pokušaće da se oproste od kluba sa trofejom.

U polufinalnoj seriji protiv Darušafake, Fenerbahče je imao nekoliko poteškoća. Izgubili su utakmicu broj dva na svom terenu, ali su onda uspjeli da dobiju naredni meč u neizvjesnoj završnici što je bilo presudno.

Prošle godine, Đorđević se nalazio u identičnoj situaciji sa Virtusom. Iako je znao da neće ostati trener po završetku finalne serije protiv Milana, on je predvodio tim do titule i to sa ubjedljivih 4-0 u finalnoj seriji. Sigurno se nada identičnom scenariju i sada.

Anadolu Efes

Nakon pobjede u utakmici broj pet protiv Galatasaraya u polufinalu Turske Superlige, trener Anadolu Efesa Ergin Ataman je istakao da sve o čemu njegov tim trenutno razmišlja je odmor.

Duga i naporna sezona je iza ovog kluba, a sve o čemu su maštali su ostvarili prošlog mjeseca u Beogradu kada su drugu godinu uzastopno osvojili Euroligu.

Preostalo im je još da odigraju finale Superlige Turske i nakon toga će većina igrača moći na zaslužen odmor, ali ne i trener Ataman. On i Shane Larkin će predvoditi Tursku na predstojećem Eurobasketu, a pripreme sa reprezentacijom će krenuti mnogo ranije nego pripreme za narednu klupsku sezonu.

Efes će u ovom meču protiv Fenerbahčea igrati bez Vasilija Micića koji se ozlijedio u posljednjoj utakmici protiv Galatasaraya i to će sigurno uticati na njihove šanse da osvoje titulu. Rodrigue Beaubois će najvjerovatnije da zauzme njegovo mjesto u ekipi, a skoro sva odgovornost u napadu će biti na Larkinu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Pet puta su ovi klubovi igrali međusobno ove sezone i Anadolu Efes vodi 4-1. Fenerbahče je pobijedio uvjerljivo u prvom okršaju koji se desio u listopadu prošle godine u Superligi Turske, da bi nakon toga Anadolu Efes pobijedio četiri uzastopna puta. U zadnjih 11 okršaja, Efes je pobijedio čak 10 puta protiv Fenerbahčea.

Očekivani sastavi

Fenerbahče nema problema sa ozljedama, dok za Anadolu Efes neće igrati Vasilije Micić i Krunoslav Simon. Treba pomenuti da treneri mogu koristiti samo pet stranih košarkaša, pa će neki silom prilika biti onemogućeni da igraju zbog pravila Superlige Turske.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 07.06.2022 19:00 CET
Tip: Anadolu Efes +4
Kvota: 1.71
Kladionica: 22Bet

Da Micić nije odsutan, Anadolu Efes bi sigurno bio favorit po kladionicama. Njegov izostanak će umanjiti šanse gostiju, ali i dalje su u stanju da savladaju Fenerbahče. Nije nemoguće da se pobjednik odluči i u posljednjem posjedu, tako da je hendikep od četiri poena više nego privlačan.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan