Fenerbahce vs. Anadolu Efes: Tipovi, savjeti i kvote – 09.06.2022.

Dusan
8 lipnja, 2022
652 Views
Fenerbahče vs. Anadolu Efes

Fenerbahce je poveo u finalu Turskog prvenstva. Sada želi da sa još jednom pobjedom se dodatno približi šampionskoj tituli. Ali, šampion Evrope neće lako položiti oružije, uprkos povredama i umoru.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Fenerbahce

Ekipa Fenera je pobjedila prvi meč, iako konačni rezultat pokazuje da je ta pobjeda došla relativno lako, Fener je tek u zadnjim minutama susreta sa dvije trojke prelomio meč. I otišao na sigurnu razliku.

Aleksandar Djordjević želi da se trofejom oprosti od Fenerbahcea, jer prema saznanjima, od sledeće sezone ekipu iz Istanbula predvodiće Dimitris Itoudis. Takodje, i neki od igrača koji su dugi niz godina u Feneru, su na izlaznim vratima.

Fener je iskoristio svoju širinu, posebno veći broj kvalitetnih Turskih igrača a i neigranje Vasilija Micića i pobjedio ovaj meč. Prije svega ova pobjeda je došla kontrolom skoka, i učinkom visokih igrača. Fener je imao šut za dva skoro 75%. Odličan meč su odigrali Booker koji je sa dvije trojke, raširio Efes i Vesely koji je dominirao na obje strane terena.

Jedan od najbitnijih detalja je što Fener raspolaže sa šest sasvim ravnopravnih domaćih igrača u rotaciji. Iako je njihova uloga više defanzivna, oni su uvjek spremni isporučiti. Imaju i iskustvo i kvalitet. Prije svega mislimo na kapitena Mahmutoglua, Duverioglua, Ismeta Akpinara, kao i na mladog Biberovića, Hazera i Birsena.

Iako je izgledalo da je Gudurić teže povrijedjen, i da je završio sezonu, on se vratio i spreman je za finale. Iako je odigrao meč ispod njegovih standarda, Fener je opet pobjedio.

Anadolu Efes

Izabranici Ergina Atamana su morali igrati majstoricu protiv Galatasarya, i pobjedu su skupo platitli. Povredom najboljeg igrača ekipe Vasilija Micića. Ono što je obradovalo sve ljubitelje košarke je to, da povreda nije teže prirode, i da ne iziskuje operaciju. Medjutim, Micić nije nastupio u prvome meču, a veliko je pitanje da li će i u drugom?

Uprkos Micićevom izostanku, Efes je hrabro  pao u prvom meču. Fener je najveću razliku dostigao tek u zadnjoj minuti susreta, kada je De Colo pogodio trojku i odlučio meč. U izostanku Micića, čitav napad je pao na ledja Shanea Larkina, koji je imao užasnu napadačku noć. Uzeo je samo 5 šuteva i imao 8 poena i čak 5 izgubljenih lopti. Pored njega i unutrašnja linija Singleton-Dunston-Pleiss nije bila u elementu, što je i glavni uzrok poraza.

Ono što raduje trenera Atamana je napadačka produkcija Beauboisa koji je u napadu zamjenio Micića, ali to nije mogao uraditi defanzivno.

Efes je napadačka mašina, posebno kada su u full sasatavu. U izostanku Micića i Simona  bekovska linija mnogo zavisi od raspoloženja Larkin-Beaubois, ali i od doprinosa Bryanta i Tuncera. Mnogi kažu da je Efes primjer Evropskog Golden Statea, koja igra sa mnogo trčanja i šuteva. Ali ono što ih još čini bližim Golden Stateu su titule, ali i odbrana koju igraju, posebno u onim odlučujućim trenucima utakmice.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

07.06.22 – Fenerbahce vs Efes: 85:76 / Vesely 17p, Beaubois 21p

03.03.22 – Efes vs Fenerbahce: 84:79 / Micić 24p. Pierre 19p

20.02.22 – Fenerbahce vs Efes: 72:86 / Booker 17p, Micić 23p.

30.01.22 – Efes vs Fenerbahce: 91:71 / Micić 26p, Henry 24p

25.11.21 – Fenerbahce vs Efes: 84:89 / Shayok 18p, Larkin 25p.

Kao što se vidi iz prethodnih ogleda, Micić mnogo nedostaje Efesu. Nekako po pravilu najraspoloženiji bude upravo protiv Fenera. U poslednjih 10 duela, Fener je samo dva puta dobio Efesa.

Očekivani sastavi

Krunoslav Simon je zbog povrede propustio F4, a i ostatak sezone. Veliko pitanje je oko imena Vasilija Micića? Da li će igrati ili ne? Ako bude spreman, Efes je u ovome meču favorit. Ostali igrači su u svi dostupni, samo je pitanje koga će „otpisati“ Ataman za ovu utakmicu. Do sada su višak bili Moerman, Anderson, Petrušev.

Kod Fenerbahcea zbog pravila maksimalan broj stranaca u sastavu (5), za prošli meč nisu bili dostupni Starks, Floyd, Polonara i Barthel. Dok je Dyshawn Pierre povrijedjen.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 09.06.2022, 19:30h
Tip: Anadolu Efes +4
Kvota: 1.725
Kladionica: 22bet

Efes jeste umoran i ima skraćenu rotaciju. Ali i u prvom meču, i kao takvi su bili blizu pobjede u nekim trenucima. Još kada uzmemo „očajnu“ utakmicu Larkina, Dunstona i Singletona, dolazimo do zaključka da je Fener morao to lakše „završiti“. Medjutim, Efes je šampionska ekipa, koja neće tako lako dozvoliti  dva poraza u nizu.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan