Fenerbahce vs Asvel: Tipovi, savjeti i kvote – 01.02.2022.

Dusan
31 siječnja, 2022
552 Views
Fenerbahce vs Asvel

Fenerbahce

Fenerbahče je prošao dosta turbulentan period u dosadašnjem toku sezone. U prvih 10 kola Eurolige su izgubili nekolicinu utakmica na jednu loptu i to ih je poljulalo u nastavku, te je bio utisak da će Aleksandar Đorđević biti otpušten poslije poraza u Minhenu i Kaunasu sredinom novembra.

Ipak, ti porazi du dodatno osnažili Fenerbahče koji je zaigrao odlično i počeo uglavnom ostvarivati samo pobjede. Jan Vesely i Nando De Colo su bili u odličnoj formi, a i Marko Gudurić je znao da zablista.

Kada se činilo da sve dolazi na svoje i da će Fenerbahče veoma brzo doći na pozicije koje vode u doigravanje, De Colo i Vesely su se ozlijedili i sada žuto-plavima predstoji velika borba kako bi stigli do osme pozicije. Nedavno je doveden Markel Starks iz Igokee, a potpisan je i Jehyve Floyd.

Asvel

Za razliku od Fenerbahčea koji je značajno rastao u formi kako je sezona odmicala, kod Asvela je situacija bila potpuno obrnuta. Tim T.J. Parkera je izgledao impresivno u oktobru i predstavljao je najugodnije iznenađenje u Euroligi, ali onda su drastično pali u formi i u ovom momentu se čini da će biti nemoguća misija da se izbore za nastup u četvrtfinalu.

Elie Okobo je odigrao nekoliko fenomenalnih partija i sigurno će biti na meti najskupljih europskih klubova ukoliko ne ode u NBA ligu, a u tandemu sa Chrisom Jonesom je rešetao protivničke mrežice. Asvel je doživio kao i većina ekipa probleme sa virusom korona koji su uticali na trenažni proces, ali to ne može biti jedino opravdanje za veliki pad forme koji im se dogodio u zadnja dva mjeseca.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

De Colo i Vesely najvjerovatnije neće zaigrati za Fenerbahče do početka marta, mada bi češki centar mogao da se vrati eventualno u posljednjoj sedmici februara. U tim se za vikend vratio Ismet Akpinar i on će igrati i ovaj meč.

Antoine Diot nije igrao za Asvel u prošlom meču iz nerazjašnjenih razloga i njegov nastup je upitan, a William Howard, David Lighty i Raymar Morgan i dalje nisu spremni za povratak na teren.

Raniji rezultati i trendovi

Fenerbahče i Asvel imaju po devet pobjeda u Euroligi, s tim da Asvel ima čak tri utakmice više što znači da ima i tri poraza više od svog rivala u ovom kolu. Fenerbahče je upisao pet uzastopnih pobjeda u Istanbulu u Europi, dok Asvel u gostima ima pet uzastopnih poraza. U posljednje tri sezone su ove ekipe igrale pet puta međusobno, a Fenerbahče vodi sa 4-1.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Asvel +8,5 (pobjeda Asvela ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Fenerbahče je u prošlom kolu jedva izvukao pobjedu protiv Žalgirisa na svom parketu i sigurno ih očekuje još jedan nezgodan protivnik. Asvel želi da izađe iz serije slabih rezultata i sigurno će imati veliku prednost u vanjskoj liniji ukoliko Okobo i Jones budu na nivou. Nema dileme da Fenerbahče nije isti tim bez De Coloa i Veselya i neće im biti lagano da bilo koga u Europi savladaju dvocifrenom razlikom.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan